Virtueel toetsenbord gebruiken in Windows 8

Door: Martin Gijzemijter | 23 september 2013 09:13

How To

Één van de fraaie dingen van Windows 8 is dat het nagenoeg identiek werkt op zowel een tablet als een desktop. Nu kun je voor zowel je desktop als je tablet (met behulp van een keyboard case) gebruik maken van een fysiek toetsenbord.

Mocht je echter inmiddels helemaal gewend zijn aan een virtueel toetsenbord, dan kun je deze ook activeren in Windows 8 (en Windows RT).

Toetsenbord activeren

Om het toetsenbord te activeren, typ je Configuratiescherm in het startscherm, of beweeg je - wanneer je in bureaubladweergave bent - met je muis naar de rechterbovenkant van het scherm, en klik of druk je op Instellingen / Configuratiescherm. Klik of druk nu op Toegankelijkheid en daarna op Toegankelijkheidscentrum. Klik of druk nu op Schermtoetsenbord starten om het virtuele toetsenbord op te roepen. Het is natuurlijk niet heel efficient om met je muis dit toetsenbord te bedienen, maar wanneer je een aanraakscherm hebt of gebruik maakt van een Windows-tablet, dan is dit virtuele toetsenbord heel handig.

Het virtuele toetsenbord start je via Configuratiescherm.

Toetsenbord instellen

Het toetsenbord werkt direct na het starten, maar je kunt uiteraard ook nog het een en ander instellen naar je eigen wensen. Wanneer je het toetsenbord bijvoorbeeld niet wilt sluiten, maar wel iets minder dominant aanwezig wilt laten zijn, dan klik of druk je op Vervagen. Klik of druk je op Koppelen, dan wordt het toetsenbord aan de onderkant van het scherm vastgemaakt. Wanneer je klikt op Opties, dan krijg je nog veel uitgebreidere opties.

Zo kun je aangeven of je een klikgeluid wilt laten klinken wanneer je op toetsen klikf of drukt, of het toetsenbord een numerieke weergave moet hebben of niet, of je daadwerkelijk moet klikken of dat je ook kunt aanwijzen 9dat gaat sneller, en of het toetsenbord gebruik moet maken van het ingebouwde woordenboek. Al deze instellingen ten spijt geven wij nog altijd de voorkeur aan het fysieke toetsenbord, maar het is in ieder geval een fijn alternatief!

Met een keur aan opties kun je het toetsenbord naar je hand zetten.

0 Reactie(s) op: Virtueel toetsenbord gebruiken in Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.