Wachtwoord kwijt? Vraag het aan Windows

Door: robbin-ooijevaar | 29 juni 2017 10:55

How To

Als je een nieuwe computer in gebruik neemt of een smartphone wilt koppelen aan je wifi-netwerk, stel je al snel de vraag: “Wat was het wachtwoord ook alweer?”. Wacht nog even met de herstelprocedure van webdienst(en) en de reset van je router! We bespreken drie hulpmiddelen voor als je je wachtwoord kwijt bent.

Stap 1: Wachtwoorden

We hacken geen wachtwoorden in dit artikel, maar lezen de wachtwoorden uit die ‘ergens’ in Windows worden bewaard. Als je dus een wachtwoord wilt achterhalen, moet je toegang hebben tot de computer waarop het wachtwoord is gebruikt. Dit toont helaas ook aan hoe zwak de beveiliging van Windows is als het gaat om je wachtwoorden. Wie toegang krijgt tot jouw computer kan zich snel toegang verschaffen tot allerlei webdiensten die je gebruikt.

De hulpprogramma’s die we gebruiken, zullen je beveiligingsprogramma een kleine beroerte bezorgen. Sterker nog: als je antivirus actief is, kun je de hulpprogramma’s niet gebruiken. Alle besproken programma’s zijn veilig. Je dient je beveiligingsprogramma tijdelijk uit te schakelen om de besproken software te kunnen downloaden en starten.

Schakel je beveiligingssoftware tijdelijk uit bij gebruik van wachtwoordherstel-programma’s.

Stap 2: Leg alles bloot

Heb je je Facebook-wachtwoord nodig? Dan is SterJo Facebook Password Finder je vriend! Download het programma, sluit je browser(s) en start SterJo Facebook Password Finder. Het programma zoekt in Firefox, Chrome, Edge en Internet Explorer naar Facebook-wachtwoorden. Deze worden direct getoond in een lijstje.

Als je alle wachtwoorden die je ooit in je browser hebt ingetypt wilt zien, is WebBrowserPassView het beste programma. Op ons systeem werden meer dan 200 wachtwoorden aangetroffen. WebBrowserPassView toont de wachtwoorden uit Firefox, Chrome en Internet Explorer, maar had moeite met Edge. Hiervoor kun je Edge Passwords gebruiken, eveneens van SterJo.

WebBrowserPassView toont alle wachtwoorden die je ooit hebt ingetypt.

Stap 3: Wifi-wachtwoord

Als je je wifi-wachtwoord kwijt bent en een nieuwe computer, smartphone of tablet wilt koppelen heb je een probleem. Uitgezonderd zijn de mensen die gebruik maken van WPS, de standaard om via een speciale knop een nieuw apparaat toe te voegen aan een draadloos netwerk. SterJo Wireless Passwords (downloadlink in vorige tip) achterhaalt alle wifi-wachtwoorden die in Windows zijn opgeslagen. Het programma toont de netwerknaam, bijbehorende wachtwoord en beveiligingstechniek (WPA, WEP etc.). Dit laatste is handig om te weten als de correcte instelling (in zeldzame gevallen) niet automatisch wordt herkend.

SterJo Wireless Passwords vindt de wifi-wachtwoorden van draadloze netwerken.

0 Reactie(s) op: Wachtwoord kwijt? Vraag het aan Windows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.