Wacom Intuos Pen & Touch S - Schrijven en aanraken

Door: Jeroen Boer | 23 mei 2014 12:04

Review

Wacom noemde zijn instaplijn pentablets in het verleden Bamboo, maar heeft die naam nu gereserveerd voor tabletaccessoires. De instaplijn heet nu Intuos en wij ontvingen de Intuos Pen & Touch S. De pentablet ondersteunt zowel invoer via de meegeleverde stylus als direct met de vinger op de touchpad.

Wacom Intuos Pen & Touch S

Prijs:

€ 99,95

Garantie:

2 jaar

OS:

Windows Vista, 7 en 8, OS X 10.6.8 of nieuwer

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Penbesturing werkt
  • Gebaren Windows 8
  • Instelmogelijkheden
  • Minpunten
  • Kabel haaks en te kort

Een pentablet zorgt in de basis voor het besturen van de muiscursor met een stylus. Daarnaast is de stylus uitermate geschikt om foto's te bewerken en om te tekenen. De punt in Wacoms stylus is drukgevoelig en de stylus die bij de Intuos-pentablets wordt meegeleverd, ondersteunt 1024 drukniveaus.

De actieve oppervlakte van de Intuos Pen & Touch S is zo'n 15 x 9,5 centimeter en wordt aangegeven met vier puntjes. Daaromheen is er links en rechts een rand die van pas komt om de zijwaartse gebaren van Windows 8 op te beginnen. De pentablet heeft vier hardwareknoppen waar je zelf een functie aan kunt toekennen. Ook de pen bevat twee programmeerbare knoppen.

De afwerking van de pentablet is prima, in negatief opzicht valt de te korte micro-usb-kabel met een onhandige haakse connector op. Optioneel kun je een draadloze aansluitset kopen. Wacom levert drie extra penpunten mee die onder een klepje aan de onderkant zijn verstopt.

Gebruik

De stylus werkt fijn en reageert soepel. Je kunt de relatie tussen de pentablet en het scherm op twee manieren instellen: absoluut en relatief. Als je hem absoluut instelt, dan correspondeert bijvoorbeeld de rechterbovenhoek van de tablet altijd met de rechterbovenhoek van het scherm.

Als je hem relatief instelt, dan maakt het net als bij een muis niet uit waar je de pen neerzet om de cursor te besturen. Het is van je eigen smaak en toepassing afhankelijk wat het fijnste werkt. De Intuos Pen & Touch S is ook geschikt voor aanraken en ondersteunt daarbij multitouchgebaren zoals scrollen, zoomen en draaien. Ook de mogelijkheid in Windows 8.1 om de Charms via zijwaartse bewegingen op te roepen, wordt ondersteund.

Conclusie

De Wacom Intuos Pen & Touch is een prima opvolger van de Bamboo Pen & Touch-modellen. De kleine variant die wij getest hebben is vooral handig als muisvervanger en om (simpelere) fotobewerkingen mee uit te voeren.

Als je echt veel met de invoertablet wilt tekenen, dan zouden we voor een maatje groter kiezen. Naast de stylus kun je ook je vingers gebruiken waardoor hij dienstdoet als grote touchpad. Dat werkt verrassend soepel, waarmee de Intuos een veelzijdig invoerapparaat is.

0 Reactie(s) op: Wacom Intuos Pen & Touch S - Schrijven en aanraken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.