Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Wat is een thuisgroep en hoe werkt het?

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 juni 2014 10:00

None
How To

Machines met Windows 7 en 8 hebben als voordeel dat ze bestanden zeer eenvoudig kunnen delen. Je regelt dat door een zogeheten thuisgroep aan te maken. Hiermee maak je simpel afbeeldingen, muziek, video's, documenten en printers zichtbaar op andere computers in het thuisnetwerk.

01 Thuisgroep aanmaken

Thuisgroepen zijn alleen beschikbaar op systemen met Windows 7 en 8. Open het Configuratiescherm en klik onder Netwerk en internet op Opties voor thuisgroepen en delen selecteren. Via de knop Een thuisgroep maken verschijnt er een wizard in beeld waarin je de gewenste instellingen kiest. Selecteer de onderdelen die je wilt delen. Je hebt hierbij keuze uit Afbeeldingen, Muziek, Video's, Documenten en Printers. Na een klik op Volgende genereert Windows automatisch een wachtwoord. Lees ook: Meer inzicht in je thuisnetwerk.

Het is slim om deze combinatie van letters en cijfers op een briefje te noteren, want deze code heb je nodig om andere pc's aan de thuisgroep toe te voegen. Sluit het venster met Voltooien.

Een thuisgroep is een kant-en-klare oplossing om eenvoudig veelgebruikte bestanden te delen.

02 Computers toevoegen

Andere pc's voeg je eenvoudig toe aan de zojuist aangemaakte thuisgroep. Klik op de computer die je toe wilt voegen in het configuratiescherm op Opties voor thuisgroepen en delen selecteren. Via de knop Nu lid worden verschijnt er een wizard op je scherm. Klik op Volgende en bepaal wat voor bestanden je met andere de computers in de thuisgroep wilt delen.

In het volgende scherm typ je het juiste wachtwoord. Via Volgende maakt de pc verbinding met de thuisgroep. Sluit met Voltooien het venster. Je benadert de gedeelde bestanden door in Windows Verkenner op Thuisgroep te klikken.

Je voegt andere computers aan de thuisgroep toe door het juiste wachtwoord op te geven.

03 Mappen toevoegen

Naast de standaardlocaties wil je misschien ook wel data aan de thuisgroep toevoegen die ergens anders staan opgeslagen. Blader in Windows Verkenner naar de gewenste map en klik erop met de rechtermuisknop. Kies vervolgens voor Delen met / Thuisgroep (lezen/schrijven). Heb je liever niet dat andere leden van de thuisgroep de bestanden kunnen wijzigen? In dat geval kies je voor de optie Thuisgroep (lezen).

Online synchroniseren

Als je ook buiten het thuisnetwerk eenvoudig toegang wilt tot de gedeelde mappen, loont het de moeite om jezelf aan te melden bij een online opslagdienst. Hiermee bewaar je waardevolle bestanden op een online server. Een pluspunt is dat wijzigingen op alle aangemelde apparaten worden gesynchroniseerd.

Verder ondersteunen de meeste diensten naast je pc ook andere apparaten, zoals iOS- en Android-toestellen. Je hebt dus altijd en overal bijgewerkte versies van bestanden bij de hand. Bekende namen op het gebied van online opslag zijn Google Drive, Microsoft OneDrive en Dropbox.

0 Reacties op: Wat is een thuisgroep en hoe werkt het?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.