Zo kun je webnotificaties uitschakelen in Edge

Door: Chwhynny Overbeeke | 29 november 2016 10:39

How To

Het kan handig zijn om van bepaalde websites notificaties te ontvangen in je browser. Maar wat als je achteraf liever toch geen meldingen wilt ontvangen? Zo kun je webnotificaties uitschakelen in Edge.

De Edge-browser heeft vanaf de Anniversary Update van Windows 10 de mogelijkheid om webnotificaties weer te geven. Dit betekent dat je websites toestemming kunt geven om in je browser meldingen te laten zien. Lees ook: Beheer je wachtwoorden en inloggegevens in Edge.

Webnotificaties uitschakelen

Wanneer je een website die deze mogelijkheid biedt voor de eerste keer bezoekt, zal er om toestemming gevraagd worden. Maar wat als je er achteraf spijt van hebt dat je akkoord bent gegaan met het ontvangen van webnotificaties?

Gelukkig kun je ze per website uitschakelen. Hiervoor moet je Edge openen en rechtsbovenaan op het menu met de drie puntjes klikken. Kies Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven en kijk onder Notificaties. Hier kun je door op Beheren te klikken een lijst tevoorschijn halen met websites die je notificaties mogen sturen. In deze lijst kun je aangeven welke websites wel of geen toestemming dienen te hebben.

0 Reactie(s) op: Zo kun je webnotificaties uitschakelen in Edge

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.