Wereldwijde pc-verkoop daalt verder

Door: matthijs-van-den-broek | 10 oktober 2013 10:36

Nieuws

De wereldwijde verkoop van personal computers is in het derde kwartaal met 8,6 procent gedaald naar 80,3 miljoen stuks in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van Gartner.

Het is alweer het zesde kwartaal op rij dat de verkoop van pc's aan het dalen is, bekijk hier het volledige nieuwsbericht van Gartner. Het Chinese Lenovo blijft dit kwartaal marktleider met een wereldwijd marktaandeel van 17,6 procent, gevolgd door het Amerikaanse HP met een aandeel van 17,1 procent. Computerfabrikant Dell is derde met 11,6 procent van de markt.

De maandenlange strijd rond Dell eindigde in september. Ondanks veel tegengas is het oprichter Michael Dell vorige maand gelukt om samen met investeringsbedrijf Silver Lake Partners het bedrijf te privatiseren en van de beurs te halen.

De pc-markt is volgens IDC met ruim 8 procent gekrompen naar 81,6 miljoen verscheepte apparaten. Gartner meldt een daling van 9 procent. Dit komt uit op 80,3 miljoen verscheepte pc's.

In de Verenigde Staten klom de pc-verkoop afgelopen kwartaal met 3,5 procent, maar in andere regio's gingen de verkopen stevig omlaag. De Aziatische verkoop daalde met 11,2 procent en in Europa, het Midden-Oosten en Afrika was een krimp te zien van 13,7 procent.

Bron: Telegraaf.

1 Reactie(s) op: Wereldwijde pc-verkoop daalt verder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 oktober 2013 17:31 Anoniem
    Bron: Telegraaf …

    Daar gaan we weer. Het verhaal is dus gelogen of niet waar, want dat is de schrijfstijl bij die "krant".
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.