Zo doe je dat: WiFi Sense uitschakelen in Windows 10

© PXimport

Zo doe je dat: WiFi Sense uitschakelen in Windows 10

Geplaatst: 6 augustus 2015 - 10:24

Aangepast: 24 november 2022 - 11:31

Chwhynny Overbeeke

WiFi Sense is een nieuwe tool waarmee je automatisch ingelogd wordt op open wifi netwerken en privénetwerken waarop je contacten zijn ingelogd. Zo hoef je nooit meer handmatig op een netwerk in te loggen wanneer je bij een kennis op bezoek gaat. Maar wat als je het liever niet wilt gebruiken?

WiFi Sense werd al in Windows Phone 8.1 geïntroduceerd, maar nu is de functie ook beschikbaar in Windows 10. Als je met een apparaat dat op Windows 10 draait op een nieuw netwerk inlogt, kun je kiezen om deze toegang met Outlook.com contacten, Skype contacten of Facebook vrienden te delen. WiFi Sense is standaard ingeschakeld. Lees ook: 13 tips om de bekendste netwerkproblemen op te lossen.

Maar misschien vind je het geen prettig idee als je apparaat zomaar zonder dat je het in de gaten hebt verbinding met een nieuw wifi netwerk maakt.

Ga naar het startmenu en kies Instellingen. Klik in het venster dat verschijnt op Netwerk en internet en kies in het linker paneel Wi-Fi > Wi-Fi-instellingen beheren. In dit venster moet je alle opties uitschakelen en de wifi-netwerken waarop je eerder hebt ingelogd verwijderen.

WiFi Sense is heel handig voor mensen die graag verbinding willen maken, maar niet iedereen is er blij mee dat zijn of haar wifi-netwerk zomaar met anderen gedeeld kan worden.

Automatisch uitschakelen

Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat er via WiFi Sense geen verbinding met je netwerk gemaakt kan worden, maar hiervoor zul je geen optie in het instellingenmenu van Windows tegenkomen. In plaats daarvan moet je in de instellingen van de router je netwerk een nieuwe naam geven die op _optout eindigt. Netwerken met een naam die hierop eindigt worden niet door WiFi Sense opgeslagen, wat betekent dat voortaan niemand via WiFi Sense verbinding met je netwerk kan maken.

Als je de naam van je netwerk niet aanpast (waardoor de naam dus niet op _optout eindigt), kun je je netwerk alleen buiten de WiFi Sense-database van Microsoft houden door handmatig het wachtwoord van je netwerk op de apparaten van je kennissen in te voeren en ervoor te zorgen dat het alle vakjes onder Netwerken die ik selecteer, wil ik delen met niet is aangevinkt. Het lijkt dus een stuk handiger en veiliger om gewoon de naam van je netwerk te veranderen.

Heb jij een vraag over Windows 10?

Stel dan je vraag binnen de Vraag & Antwoord van Computer!Totaal en krijg antwoord op jouw vraag!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten