Wifi wachtwoord weten? Zo vind je hem op Windows 10

Door: Wesley Akkerman | 11 mei 2020 05:54

Wifi wachtwoord Windows 10 achterhalen
How To

Als het goed is heb je wachtwoorden voor allerlei accounts en je eigen wifi-netwerk ingesteld die niet zo gemakkelijk te raden zijn voor andere mensen. Of dat nou een ingewikkelde serie tekens is of een wachtzin (dat je bijvoorbeeld boerenkool met spekjes heel lekker vindt) mag je zelf weten. Maar we kunnen ons voorstellen dat je soms je wifi-wachtwoord bent vergeten. Zo kun je die achterhalen met een Windows 10-apparaat.

Je laptop neem je waarschijnlijk overal mee naartoe. Heel fijn, want zo kun lekker werken, foto’s laten zien of samen een film kijken. Mocht je bij een vriend of familielid zijn waar je al eerder geweest bent, en waar je laptop al verbinding heeft, dan hoef je diegene niet constant om het wachtwoord te vragen. Je laptop kan namelijk automatisch verbinding maken met het netwerk. Maar wat nu als je ook je smartphone wil koppelen en die persoon is even bezig? Met Windows 10 kun je heel gemakkelijk het wachtwoord van het netwerk achterhalen.

Wifi-wachtwoord achterhalen met Windows 10

Windows 10 kan dat dus heel snel laten zien, mits je al verbinding gemaakt hebt. Hiervoor open je het startmenu en typ je het woord Netwerkstatus in. Open nu de app die in beeld komt te staan. In beeld staat onder Netwerkinstellingen wijzigen de optie Adapteropties wijzigen. Druk nu met de rechtermuisknop op je wifi-netwerk en kies voor Status.

Wifi wachtwoord Windows 10 achterhalen

In het nieuwe venster staat een knop in beeld genaamd Eigenschappen van draadloos netwerk. Bovenin dit nieuwe scherm staan twee tabs. De rechtertab heet Beveiliging. Als je daarop klikt, dan zie je een veld waarin de Netwerkbeveiligingssleutel staat (oftewel: het wachtwoord). Als het goed is, is die nog verborgen. Vind daarom Tekens weergeven aan om het wachtwoord te kunnen zien.

Wifi wachtwoord Windows 10 achterhalen

Wat nou als je nog geen verbinding gemaakt hebt, maar je het netwerk wel opgeslagen hebt? Dan wordt het lastig. Je kunt hiervoor het Opdrachtenprompt gebruiken. Die open je door Start te openen en de letters cmd in te tikken. Open de app en kopieer de volgende regels om te zien welke netwerken allemaal opgeslagen zijn.

netsh wlan show profile

Kies het netwerk uit waar je verbinding mee wil maken en onthoud die naam. Typ nu de volgende regel in.

netsh wlan show profile name=netwerknaam key=clear

Verander ‘netwerknaam’ hierboven in de naam van het netwerk waar je verbinding mee wil maken. Bij de informatie die nu in beeld verschijnt moet je zoeken naar Key Content: daar staat het wachtwoord van dit netwerk.

0 Reactie(s) op: Wifi wachtwoord weten? Zo vind je hem op Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.