Windows 10 al op 200 miljoen apparaten

Door: De Telegraaf | 05 januari 2016 10:01

Nieuws

Het besturingssysteem Windows 10 van Microsoft draait al op meer dan 200 miljoen apparaten. Daarmee groeit Windows 10 veel sneller dan eerdere versies van het besturingssysteem.

Microsoft lanceerde de upgrade in juli. De introductie van de nieuwe software overtreft Windows 8 met bijna 400 procent, schrijft Yusuf Mehdi van de Windows & Devices Group bij Microsoft in een blog. Microsoft streeft naar 1 miljard gebruikers van Windows 10 in het jaar 2018.

Consumenten krijgen de upgrade naar Windows 10 gratis. Bij grote bedrijven en organisaties die betalen voor het systeem, draaien volgens Mehdi 22 miljoen apparaten op het nieuwe besturingssysteem.

Concurrentiestrijd met Google

Windows 10 is van strategisch belang voor Microsoft in de concurrentiestrijd met Google en Apple. Met Windows 10 bouwt het technologieconcern aan een web van gadgets en clouddiensten die kunnen samenwerken. Microsoft hoopt daarnaast dat Windows het dalende marktaandeel opschroeft. Volgens persbureau Bloomberg verloor Windows in de afgelopen vijf jaar 19 procent marktaandeel.

Voor Microsoft is Windows 10 van strategisch belang in de concurrentiestrijd met onder andere Google.

Klappen op de beurs

De softwarereus incasseert maandag forse klappen op de Amerikaanse aandelenmarkten als gevolg van onder meer tegenvallende industriecijfers uit China en de Verenigde Staten. De waarde van de aandelen van het technologiebedrijf daalde met 2,7 procent.