Windows 10 krijgt uitgebreide batterijpagina: dit weten we al

Door: Wesley Akkerman | 11 maart 2021 06:01

Nieuws

Windows 10 krijgt een veel uitgebreidere batterijpagina. De nieuwe pagina geeft veel beter weer op wat voor manier de accu in je laptop, convertible of hybride tablet gebruikt wordt. Momenteel wordt de pagina getest in de Windows 10 Insider-versie 21313.

Wanneer de nieuwe indeling van de batterijpagina geactiveerd is, dan toont de pagina middels nieuwe grafieken aan hoe en wanneer de accu gebruikt wordt. Zo zie je bijvoorbeeld hoe snel je accu leeg raakt gedurende de dag. Per uur wordt de maatstaf dan kleiner gepresenteerd. En wanneer je de accu oplaadt van het Windows 10-apparaat, dan wordt dat kenbaar gemaakt middels een klein icoontje van een stekker. Dat icoontje hangt dan boven de blauwe maatstaf.

Meer opties batterijpagina Windows 10

Boven de grafiek zie je twee knoppen staan: battery level en battery usage (vrij vertaald: batterijniveau en batterijgebruik). Druk je op de eerste knop, dan zie je dus het eerdergenoemde overzicht. Druk je op de tweede knop, dan krijg je een overzicht van de afgelopen week te zien en kun je precies zien wanneer je accu leeg ging en opgeladen werd. Het is de bedoeling dat Microsoft in de toekomst de pagina’s voor Energiebeheer en slaapstand en Accu samenvoegt, maar daar is op moment nog geen sprake van in de testfase. Het ziet er dus niet naar uit dat dit in de nabije toekomst uitgerold wordt voor normale gebruikers, aangezien testers er nog niets van gezien hebben.

Verder lijkt het erop dat de pagina voor de accu weinig gaat veranderen. Zo zie je bovenin bijvoorbeeld nog steeds het huidige accuniveau. Ook zie je bijvoorbeeld nog een waarschuwing staan dat het scherm meer energie verbruikt, omdat zaken als de helderheid hoog ingesteld staan. Verder kun je instellen dat je achtergrondprogramma’s en notificaties beperkt, zodat je daarmee nog meer energie bespaart. Ook kun je nog steeds instellen wanneer je laptop, convertible of hybride tablet overgaat op de energiebesparende stand. De optie worden niet in de gedeelde screenshots gepresenteerd, maar we gaan ervan uit dat Microsoft hier geen verandering in aanbrengt. 

Nu kun je instellen dat het Windows 10-apparaat standaard de energiebesparende stand activeert wanneer de accu nog meer vijftig, veertig, dertig, twintig en tien procent energie heeft. Daarnaast zijn er de opties Nooit en Altijd, mocht je dat fijner vinden. Onder de nieuwe grafieken vind je overigens nog steeds een overzicht met energieverbruik per applicatie. Je kunt hier nog altijd instellen om wat voor periode het gaat. Om de screenshot is te zien dat de gebruik kijkt naar de afgelopen 24 uur, maar je kunt die indeling ook veranderen naar de afgelopen week.

Het is niet duidelijk wanneer Microsoft de bovenstaande veranderingen doorvoert aan de batterijpagina van Windows 10. Aankomende lente kunnen we in elk geval een update verwachten voor het besturingssysteem, die een aantal zaken verandert en alvast het grondwerk legt voor de najaarsupdate. Microsoft heeft zelf niets over de veranderingen naar buiten gebracht.

1 Reactie(s) op: Windows 10 krijgt uitgebreide batterijpagina: dit weten we al

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 mei 2021 17:13 Helenqe
    Hoi! Sеks met een vreemdeling >> adultme.fun
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.