Windows 10 november 2019-update installeren: zo doe je dat

Door: Randolf Bouwma | 13 november 2019 12:02

How To

Microsoft komt precies op tijd met de Windows 10 november 2019 update. Je moet er alleen wel even goed naar zoeken. Deze keer wordt de tweejaarlijkse update namelijk (nog) niet automatisch aangeboden. In dit artikel vertellen we je hoe je de Windows 10 november 2019 update downloaden en installeren kunt.

Ieder jaar brengt Microsoft twee grote updates uit voor Windows 10. Eentje in de lente en eentje in de herfst. Die gingen altijd gepaard met opvallende nieuwe functies die met een hoop bombarie werden gepresenteerd. De Windows 10 november 2019 update is kleinschaliger van aard. Dit vanwege problemen met de vorige updates, waardoor veel pc's nog achterlopen.

Microsoft gaf je al meer controle over het installeren van updates. Lees daarover meer in ons artikel over automatische Windows 10 updates uitschakelen. De nieuwste Windows-versie is nu enkel nog beschikbaar als je dat echt zelf wilt, de update wordt (nog) niet opgedrongen. Hoe werkt het precies?

Windows 10 november 2019 update downloaden

Ga in Windows 10 naar Instellingen, gevolgd door Bijwerken en beveiliging. Klik hier op de knop Naar updates zoeken. Mogelijk loop je enkele zogenoemde cumulatieve updates achter. Die worden eerst gedownload en geïnstalleerd. Tijdens dit proces wordt je pc enkele keren opnieuw opgestart. Herhaal dit proces net zo lang tot je de volgende melding ziet: Optionele updates beschikbaar.

Onder de tekst Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1909 zie je de optie Nu downloaden en installeren staan. Klik hierop om het update-proces te starten. Dit kan een poosje duren, mede afhankelijk van je internetsnelheid. Kies er tot slot voor om je pc opnieuw te starten. Na een korte installatieprocedure is je systeem nu weer helemaal up-to-date.

Wat is er nieuw in Windows 10-versie 1909?

We zijn gewend om nu groots in beeld te krijgen wat er zoal nieuw is. Dat is nu niet het geval. De verklaring daarvoor? Spectaculaire toevoegingen ontbreken dit keer. Veel aanpassingen zijn onder de motorkap gedaan, om Windows 10 vlotter te laten draaien. Toch vinden we wel degelijk wat nieuwe functies die handig zijn.

Zo is het vanaf heden mogelijk om agenda-afspraken aan te maken vanuit de taakbalk. Ook nieuw is de optie om meldingen te beheren via het actiecentrum. Die optie vind je helemaal rechts bovenin beeld. De zoekfunctie van de Verkenner is daarnaast verbeterd. Die toont nu in een dropdown-menu de bestanden die worden gevonden, ookal voer je maar een paar letters in.

Gebruik je OneDrive? De zoekfunctie haalt dan ook bestanden naar boven die je bij Microsoft in de cloud geparkeerd hebt.

7 Reactie(s) op: Windows 10 november 2019-update installeren: zo doe je dat

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 november 2019 16:35 mesannen
  Ik laat geen enkele update automatisch installeren en ga er altijd naar op zoek. Vanmorgen bij het opstarten van mijn pc en daarna naar de instellingen gegaan en wat schets mijn verbazing? De update 1909 stond gereed om gedownload en geïnstalleerd te worden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2019 18:22 ben-van
  Net als bij mijn bovenbuurman, toen ik het beveiligingscentrum opende stond de update al klaar, gelijk maar even gedownload.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2019 23:00 jochem6450
  Nou hier nog steeds 1803 en geen update naar 1909.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 november 2019 09:11 ciebie
  @jochem6450 Heb net zelf 1903 handmatig geinstalleerd, omdat 1903 nooit kwam. De installatie ging dus ook prompt fout, ik denk dat het daarom ook nooit uitgevoerd is. Misschien ook eens handmatig proberen? (Ben bijna drie dagen bezig geweest. Zelfs de helpdesk van MS kwam er niet uit. Uiteindelijk, na heel lang zoeken en eindeloos proberen op internet de oplossing gevonden. Bleek natuurlijk weer iets buitengewoon onbenulligs te zijn, wat in 5 minuten was opgelost).
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 november 2019 15:45 ardsur
  @ciebie. het zou nog interessanter zijn, als je wat meer details van je probleem zou kunnen geven en vooral : de oplossing om dit probleem te verhelpen.
  Ik zie je verdere bijdrage tegemoed.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 november 2019 13:50 Orsidee
  Mijn reactie en/of vraag is een beetje buiten de kwestie, maar … ik stel ze toch maar. Het is zo dat ik ben overgestapt naar Apple, dus werk nu op mijn Macbook Air. Ik heb dus alles overgebracht naar mijn Apple. Goed, mijn Asus is zogoed als leeg, maar toch, wanneer ik een cleaning doorvoer met "System Mechanic" omdat mijn Asus zo traag start, en … en … en … krijg ik steeds dat mijn intern geheugen laag is. Ik herstel het, met te klikken waar men het vraagt en alles OK, zeg System Mechanic! Ik gebruik dus mijn Asus om te printen daar er ook nog outlook op staat. Verder gebruik ik hem dus niet. Alles eraf, dus veel plaats om te werken maar blijft erg traag. Ik weet nu echt niet wat ik eraan kan doen dat Win 10 terug goed werkt. Ik heb dus de laptop gekocht met Win10 erop. Ik zou uiteraard toch wel graag hebben dat het terug voortreffelijk werkt zodat ik hem aan mijn kleinkinders kan verder geven. Het is een ASUS X554- Core i3 -4 GB Memory-HDD 1000GB-Operation systeem Win10(64Bit) , wordt in jan. 2020 - 4 jaar. Win10 herstellen, mar weet niet hoe of terug naar fabrieksinstelling zetten. Iemand een idee??? Met dank en groet!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 november 2019 13:51 Orsidee
  Windows 10 foutherstel - (Aanbevolen tool voor
  Windows)
  Snel Windows 10-fouten oplossen. pcspeedcat.com

  Lees ik dan, maar weet niet of ik daarmee fout of goed doe.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.