Windows 10 November 2021 Update (21H2) nu te downloaden

Door: Randolf Bouwma | 17 november 2021 19:48

How To

Microsoft maakt bekend dat de tweede onderdelenupdate van het jaar voor Windows 10 nu beschikbaar is. Met de November 2021 Update (21H2) komt er een einde aan de halfjaarlijkse updates. De volgende staat pas gepland voor eind volgend jaar.

Sinds de komst van Windows 10 bracht Microsoft er elk half jaar een onderdelenupdate voor uit. Eentje in de lente (vaak in mei) en de andere in de herfst (vaak in de november). Met daarin allerlei nieuwe speeltjes voor het besturingssysteem; zo werden in het verleden Paint 3D, de nachtlamp-functie en de vernieuwde Edge-browser middels zo'n onderdelenupdate aan Windows 10 toegevoegd.

Al een poosje valt echter op dat de onderdelenupdates telkens minder opzienbarende functies bevatten. Door de hoge frequentie van de updates en de problemen die er wel eens rond onstonden, liep de planning geregeld in de soep. Voor Windows 11 besloot Microsoft dan ook al om slechts eens per jaar een onderdelenupdate uit te brengen. Dat geldt voortaan ook voor Windows 10.

Novemberupdate installeren

Over de November 2021 Update is evenzeer niet zoveel interessants te melden. Er is geen haast bij de installatie ervan, maar het kan ook geen kwaad om de update alvast door te voeren.

Of 'ie voor je klaar staat, controleer je onder Instellingen, Bijwerken en beveiliging, Windows Update. Kies vervolgens Downloaden en installeren. Mocht je die optie nog niet zien staan, dan is ook handmatig updaten een mogelijkheid. Download hiervoor de Windows 10 Update Assistant, die je door het proces loodst. 

1 Reactie(s) op: Windows 10 November 2021 Update (21H2) nu te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 november 2021 13:24 Hamer
    Gisteravond de update geinstalleerd, ging vrij vlot. Maar herstart is problematisch, zit nu in de 'startup repair + diagnose' loop waar ik niet uitkom. Heeft iemand tips om opnieuw te starten?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.