Windows 10-updates via peer-to-peer

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 16 maart 2015 10:03

Nieuws

Microsoft gaat zijn updates voortaan via een peer-to-peer-netwerk naar zijn klanten sturen. Dat blijkt uit de code van een nieuwe gelekte versie van Windows 10. Daardoor ontlast Microsoft zijn eigen servers en zorgt het ervoor dat je niet meer ellenlang zit te wachten voor je een update binnen hebt.

Een officiële aankondiging is er nog niet, maar de code in de gelekte Windows-versie is een teken aan de wand. Daar komt bij dat Microsoft in 2013 het bedrijf Pando Networks heeft ingelijfd, een maker van P2P-technologie, vergelijkbaar met het welbekende BitTorrent.

Ook apps zullen op die manier sneller gedownload kunnen worden. Simpel gezegd kunnen apps en updates sneller gedownload worden naarmate meer mensen de update binnen hebben. Zo lijkt er dan toch een goede oplossing te komen voor de systeemupdates, een van de grootste ergernissen van Windows-gebruikers.

2 Reactie(s) op: Windows 10-updates via peer-to-peer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 maart 2015 09:19 Anoniem
  Het is weer helemaal geweldig…en als er nu eens geen seeders zijn zoals dat heet? Dan kunnen we geen updates binnenhalen?
  Ik haal het trouwens liever van microsoft zelf, dan weet ik tenminste dat het vertrouwd is. Maar goed volgens mij is dit een broodje aap verhaal, er meerdere klanten dit niet vertrouwen en dus geen updates meer afnemen als het waar is. Volgens mij is het trouwens ook bijna 1 april dus?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2015 23:25 101433110
  ik vind het allemaal geweldig als 70 jarige nog veel zaken kunnen binnen halen dankzij Computer Totaal nooit te oud om bij te leren,doe zo verder.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.