Windows 11 en programma's verwijderen: zo doe je dat

Door: Wesley Akkerman | 30 januari 2022 12:16

How To

Je Windows 11-computer schoonhouden hoeft geen lastige taak te zijn. Maar het is wel slim hier wat tijd aan te besteden. Regelmatig Windows 11 programma’s verwijderen die je niet nodig hebt is in elk geval iets dat kan helpen je computer lekker snel te houden en ruimte vrij te maken.

Je kunt Windows 11-programma’s direct verwijderen in het Startmenu. Klik op het Windows-icoon op de startbalk om het menu te openen. Bovenaan het menu zie je een lijst met vastgezette applicaties die je reeds installeerde. Wil je één van deze apps verwijderen, klik daar dan op met je rechtermuisknop. In het contextmenu verschijnt dan de optie voor het verwijderen. Klik daarop en wacht even tot het proces voltooid is. Dit duurt slechts een paar seconden.

Windows 11-programma’s verwijderen

En wat nou als je een app of programma wil verwijderen die niet in de lijst met vastgezette apps staan? Geen probleem. Boven die lijst staat namelijk een knopje waarmee je alle apps in beeld brengt. Dat knopje tref je rechts bovenin aan. Klik daarop en voor je het weet zie je alle programma’s in beeld staan die geïnstalleerd zijn op je Windows 11-computer

Nu gaan we wederom op dezelfde manier te werk. Selecteer de app die of het programma dat verwijderd moet worden en kies wederom voor het knopje Verwijderen in het contextmenu. Die optie staat helemaal onderop.

Wanneer je de optie selecteert, dan verschijnt er een pop-up in beeld. Windows 11 vraagt dan of je zeker weet dat je dit programma wil verwijderen. Je krijgt de melding dat je alle gegevens verliest die aan dit programma gekoppeld zijn. Vind je dat geen probleem, druk dan op verwijderen.

Via de Instellingen-app

Programma’s zijn daarnaast te verwijderen via de Instellingen-app. Open eerst het zoekmenu (naast de Windows-knop op de Startbalk) en typ vervolgens ‘apps’ in. Nu verschijnt er een zoekresultaat voor apps en functies in beeld. Klik daarop zodat je terechtkomt in de Instellingen-app van Windows 11

Zoek de applicatie op die je wil verwijderen en klik op de drie puntjes aan de rechterkant (dat zijn de menuopties). Dit is de plek waar je de knop voor het verwijderen aantreft. Je krijgt nu wederom de vraag of je zeker weet dat je deze app wil verwijderen. Je verliest namelijk alle gegevens wanneer je dat doet. 

Aangezien we de app bewust verwijderen, moet dat geen probleem zijn!

1 Reactie(s) op: Windows 11 en programma's verwijderen: zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 februari 2022 15:05 HolyMoley
    Gebruik liever Revo Uninstaller.. die gaat nog wat extra zaken langs om de programma's echt te verwijderen (laat dus geen troep achter.. of iig zo min mogelijk).
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.