Windows-instellingen synchroniseren doe je zo

Door: Wesley Akkerman | 22 juli 2022 13:45

How To

Als eigenaar van verschillende Windows-computers kan het soms lastig zijn om je ervaring per computer hetzelfde te houden. Helemaal als je besluit dat handmatig te doen. Gelukkig biedt Microsoft een optie voor het synchroniseren van de instellingen aan.

Je kunt verschillende onderdelen en aspecten synchroniseren van Windows 10 en Windows 11. Denk dan aan het gekozen thema, bepaalde wachtwoorden, de taalvoorkeur en andere dingen. Het grote voordeel aan dit synchroniseren is dat die instellingen allemaal in de cloud staan. Mocht er dan iets misgaan met je systeem, of je koopt een nieuwe computer, dan haal je die dingen ook weer terug.

Voordat we uitleggen hoe je de opties met betrekking tot synchronisatie instelt, is het handig om te weten dat je een Microsoft-account nodig hebt. Met dat account dien je in te loggen op de computers waarvan je de instellingen gelijk wil trekken. Mocht je nog geen Microsoft-account hebben (die kans is echter klein), dan kun je dat via deze pagina regelen

Windows 10-instellingen synchroniseren

Eerst kijken we naar de synchronisatie-instellingen voor Windows 10. Ga hiervoor naar Instellingen > Accounts > Uw instellingen synchroniseren. De optie staat standaard aan, maar hier kun je hem eventueel uitzetten als je het echt niet ziet zitten. 

Je kunt alles uitschakelen of alleen enkele onderdelen. Aangezien we de opties willen synchroniseren tussen Windows-apparaten, laten we voor dit artikel even alles aan staan. Dan weet je zeker dat je alles meeneemt.

Je treft hier verschillende dingen aan. Thema, Wachtwoorden, Taalvoorkeuren en Andere Windows-instellingen. Met thema bedoelt Microsoft je gekozen achtergrond, kleuren en je screensaver. De opgeslagen wachtwoorden zijn de passwords die je gebruikt voor Windows-apps en bepaalde websites. De taalvoorkeuren spreken voor zich; dan houden we de ietwat vaag klinkende Andere Windows-instellingen over. Wat zijn dat?

Die instellingen hebben betrekking op gekoppelde printers, geïnstalleerde applicaties en de grootte en kleur van je muiscursor. Kortom: instellingen en opties die je zeker weten op het nieuwe apparaat wil gebruiken, helemaal als je hem in dezelfde omgeving gebruikt.

Windows 11-instellingen synchroniseren

Windows 11-gebruikers vinden de opties met betrekking tot synchronisatie op een andere plek. Je gaat hiervoor naar Instellingen, klikt op Accounts en selecteer dan de optie voor de Windows-back-up. Geef aan dat je je voorkeuren wil opslaan. 

Als je dat niet wil, dan zet je de schuifregelaar weer om. Ook hier kun je overigens kiezen voor enkele onderdelen, zoals eerder beschreven. Voor Windows 11-gebruikers is het helaas niet mogelijk de thema-opties te synchroniseren.

0 Reactie(s) op: Windows-instellingen synchroniseren doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.