Windows Store-apps opslaan op een externe harde schijf

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 maart 2016 11:18

How To

Als je je interne harde schijf of SSD liever niet vol wilt hebben staan met apps uit de Windows Store, kun je ze op een externe drive opslaan. Hier leggen we uit hoe dit werkt.

Het is heel vervelend als je interne opslag vol komt te staan zodat je in je bestanden en apps moet gaan snoeien. Gelukkig is het mogelijk om ruimte te besparen door Windows Store apps op een externe harde schijf of flashdrive op te slaan in plaats van op de interne schijf van je laptop of PC. Lees ook: 12 tips om snel bestanden terug te vinden in Windows.

Let op: Deze functie was aanvankelijk niet beschikbaar in Windows 10, dus het kan zijn dat je je besturingssysteem eerst zult moeten updaten om dit te kunnen doen.

Externe schijf

Om te beginnen moet je de externe harde schijf of flashdrive die je als opslagplek wilt gaan gebruiken aan je computer koppelen. Ga vervolgens naar Start > Instellingen > Systeem > Opslag. Hier staat een lijst met alle verbonden opslagmedia. Onder Opslaglocaties kun je bij Nieuwe apps worden opgeslagen op: kiezen uit de lijst met verbonden opslagmedia. Selecteer hier de drive waarop je voortaan apps wilt opslaan.

Nieuwe apps zullen alleen op de externe drive worden opgeslagen als deze op dat moment verbonden is met je computer. Is dat niet het geval, dan wordt de app gewoon op de interne harde schijf of SSD opgeslagen.

0 Reactie(s) op: Windows Store-apps opslaan op een externe harde schijf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.