Windows-updates niet te pauzeren: zo los je dat op in Windows 11

Door: Wesley Akkerman | 24 april 2022 15:49

How To

Op Windows 11 is het mogelijk automatische updates tot vijf weken uit te stellen. Echter, soms komt het voor dat de optie in het menu in een soort grijsschaal weergeven wordt; daardoor is het uitstellen onmogelijk. Dat kan gelukkig opgelost worden.

Mocht je een werkcomputer hebben die het niet mogelijk maakt updates uit te stellen, dan trek je aan het kortste eind. Kom je dit tegen op je eigen pc, dan kun je het wel degelijk oplossen. We gebruiken daarvoor de tool Register-editor. Daarmee bekijk je de Windows Registry en kun je dingen naar gelang aanpassen. 

Hiermee kun je veel dingen aanpassen of verwijderen, dus blijf wel alert op wat je doet. Een verkeerde aanpassing zorgt er misschien voor dat je terug moet gaan naar een herstelpunt. Mocht je het toch willen proberen, dan ga je als volgt te werk.

Lees ook: Windows updaten wanneer het jou uitkomt

Windows-updatebeleid aanpassen

We hebben nu het doel om de waarde van de term SetDisablePauseUXAccess aan te passen. We plaatsen hieronder een gemakkelijk te volgen stappenplan.

 • Open het venster uitvoeren met Windows-toets + R
 • Typ in: regedit en druk vervolgens op OK
 • Nu is het de bedoeling dat je bovenin de balk de volgende regel tekst plakt: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
 • Binnen de WindowsUpdate-sleutel (dat is een mapje) zoek je naar SetDisablePauseUXAccess
 • Selecteer de optie (een zogenaamde DWORD) met je rechtermuisknop en selecteer de optie Verwijderen
 • Bevestig nu je keuze door op de Ja te drukken
 • Sluit nu de Register-editor af en start de pc op nieuw op
 • Als het goed is, kun je de Windows-update wederom uitstellen

Windows-updates uitstellen of niet?

We kunnen ons voorstellen dat je een goede reden hebt voor het uitstellen van Windows-updates. Soms komen we – net als jij – verhalen tegen van updates die voor problemen zorgen op computers en laptops

Dergelijke berichten zijn vaak extreme voorbeelden van problemen die kunnen voorkomen; het gros van de gebruikers zal er geen last van hebben. Je doet er altijd goed aan je pc zo up-to-date als mogelijk te houden, aangezien online gevaren altijd op de loer liggen.

Mocht je Windows-updates irritant vinden of vertrouw je bepaalde update-inhoud niet helemaal nadat je bepaalde berichten online bent tegengekomen én lukt het je niet het updateproces uit te stellen, dan weet je nu dus hoe je het alsnog, enigszins met een omweg, voor elkaar krijgt.

1 Reactie(s) op: Windows-updates niet te pauzeren: zo los je dat op in Windows 11

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 april 2022 09:08 Nico123
  de genoemde sleutel (SetDisablePauseUXAccess) kan IK niet vinden! Ik ga naar services en zoek daar windows update. Vervolgens schakel je daar het updaten uit, Zet het ook daar weer AAN als je weer verder wilt updaten!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.