Wiskundige formules tekenen in Windows 10

Door: Ronald Smit | 03 maart 2020 06:02

Teken je wiskundige formules eens in Windows 10
How To

Wiskundige formules bevatten vaak een specifieke opbouw, met deelstrepen en andere speciale symbolen. In Windows 10 kun je die eenvoudig tekenen!

Op de middelbare school, verdere studie of werk komen ze met regelmaat langs: wiskundige formules. En om die nou weer in een Worddocument of iets dergelijks op te bouwen is vaak best een gedoe. Maar het kan een heel stuk makkelijker! Klik in het menu Start onder Accessoiries maar eens op Math Input Panel. Inderdaad: dit is ook in een Nederlandse versie van Windows 10 een Engelstalig onderdeel. Maar laat je daardoor niet afschrikken, de werking is al snel duidelijk. Eigenlijk is de tool - gokken we - bedoeld voor aanraakschermen. Heb je zo'n scherm, dan komt dat hierbij dus (eindelijk?) eens van pas. Maar vrees niet: ook met de muis kom je een heel eind. Of natuurlijk een tekentablet. Hoe dan ook, het idee is dat je in het gele vlak je formule simpelweg met de hand schrijft, net zoals je op papier zou doen.

Invoegen

Is je formule eenmaal klaar, dan start je bijvoorbeeld iets als Word. Klik vervolgens in Math Input Panel op Insert. En daar is je formule! Mocht je tijdens het schrijven van je formule een fout maken, dan zie je aan de rechterkant van het tekenveld een paneeltje met diverse correctieknoppen. Interessant is Select en Correct. Teken hiermee een selectie rondom het onderdeel dat je wilt corrigeren. Vervolgens verschijnt een lijstje met mogelijke alternatieven, kies hier iets van je gading en de correctie wordt doorgevoerd. Ideaal voor als jouw handschrift net wat minder leesbaar is, of als je muiscreatie misschien toch niet helemaal je van het blijkt te zijn. In ieder geval een aardig tooltje dat zo af en toe best eens van pas kan komen! Zeker als je bijvoorbeeld eens een verslagje van bijvoorbeeld een praktijkproef natuurkunde of iets dergelijks moet fabriceren.

Mocht je hand/muisschrift wat minder duidelijk zijn, dan is achteraf corrigeren mogelijk
Mocht je hand/muisschrift wat minder duidelijk zijn, dan is achteraf corrigeren mogelijk

0 Reactie(s) op: Wiskundige formules tekenen in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.