Xbox Game Bar laat zien wat je systeem aantast

Door: Wesley Akkerman | 24 februari 2021 09:12

Xbox Game Bar
How To

Vanaf deze week rolt Microsoft een update uit voor de Xbox Game Bar. Na het downloaden en installeren van die update kun je via de Game Bar achterhalen welke programma’s verantwoordelijk zijn voor de slechtere prestaties van je pc. Je kunt namelijk zien welke programma’s je werkgeheugen, gpu en processor flink in gebruik nemen.

Wil je mee discussiëren over de nieuwste games, hardware of gewoon iets totaal anders? Op onze nieuwe zustersite Inside.Gamer.nl praat je overal over mee! 

Er zijn meerdere manieren en middel om dit te achterhalen op Windows 10. Dat kan via allerlei overlays en apps. Echter, de Xbox Game Bar is een onderdeel dat direct in Windows 10 gebouwd zit en dus behoorlijk licht is voor het systeem. Het is een flexibel programma waar je verder niets voor hoeft te doen. Wanneer je de toetscombinatie Windows + G intikt, dan komt de Game Bar naar boven als overlay op je huidige scherm. Dat kan op elk moment.

Wat is de Xbox Game Bar?

Je kunt de Xbox Game Bar zien als een soort lichtgewicht versie van het Xbox-besturingssysteem voor de Xbox-consoles van dit moment. Het is een aanpasbare gaming-overlay die verschillende functies aanbiedt. De Bar werkt met een groot aantal pc-games en biedt toegang tot widgets voor schermopname en-deling, waarmee je nieuwe teamgenoten kunt zoeken met Zoek een groep en het chatten met Xbox-vrienden op Xbox-consoles, mobiele apparaten en pc's. Mocht je de Xbox Game Bar om de één of andere reden niet op je systeem hebben staan, dan download je hem hier uit de Microsoft Store.

Xbox Game Bar

De verse update brengt dus een zogenaamde resources widget met zich mee. Een widget waarmee je de middelen van je systeem in de gaten houdt. Je ziet welke taken er uitgevoerd worden en ziet daarnaast welk effect dit op je systeem heeft. Voor pc-gamers een handig middel om te achterhalen waar winst te behalen valt voor het maximale aantal frames per seconde in hun videogames; maar voor de gemiddelde gebruiker ook een handig hulpmiddel, om te achterhalen wat nu precies zorgt voor de dagelijkse prestatieverslechtering. Via de widget kun je regelen dat andere programma’s afgesloten worden. En anders kun je ze in de gaten houden door de widget vast te zetten in beeld.

Dan heb je nog de performance widget. Dit is een andere widget waarmee je systeemonderdelen monitort. Hier achterhaal je welke programma’s veelvuldig of gretig gebruikmaken van de middelen van de grafische kaart. Mocht je je overigens afvragen of je huidige computer geschikt is voor DirectX 12 Ultimate, dan kun je dat antwoord via de Xbox Game Bar krijgen. Dat gaat via een nieuwe sectie binnen de overlay. Mocht je de update nog niet hebben: hij kan elk moment arriveren.

0 Reactie(s) op: Xbox Game Bar laat zien wat je systeem aantast

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.