Zo breek je in in Windows 10 zonder wachtwoord

Door: Mark Gamble | 29 juli 2018 09:17

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2: Inloggen en wachtwoord wijzigen

Nadat je computer opnieuw is opgestart, verschijnt het nieuwe aangemaakte account in het lijstje met gebruikers, links onder in beeld op het aanmeldscherm. Omdat het nieuwe aangemaakte account geen wachtwoord heeft, kun je meteen inloggen door erop te klikken.

Nu je bent ingelogd met het tijdelijke account, kun je het wachtwoord van het account waarvan je die vergeten was, opnieuw instellen. Klik met de rechter muisknop op de startknop in Windows 10, en kies voor Computerbeheer

Computerbeheer wordt nu geopend. Klap aan de linkerzijde van het scherm het mapje aan bij Lokale gebruikers en groepen en aan de rechterzijde verschijnen alle accounts die eerder onder Windows 10 zijn aangemaakt. Selecteer de gebruikersaccount waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen, klik erop met de rechter muisknop en kies voor Wachtwoord instellen. Voer vervolgens tweemaal het nieuwe wachtwoord in (en onthoud deze nu goed).

Je kunt nu de computer weer opnieuw opstarten. Daarna is het weer mogelijk om in te loggen op het account waarvan je het wachtwoord was vergeten.

3 Reactie(s) op: Zo breek je in in Windows 10 zonder wachtwoord

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 augustus 2018 16:16 jaccies
  Wel even vermelden dat de optie "lokale gebruikers en groepen" alleen aanwezig is in de Pro-versies van Windows 10, niet in de standaard Home versies !!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 augustus 2018 19:01 merlin_thegreat
  Is het niet iets makkelijker om het Administrator account te activeren (zodat je ermee kan aanmelden) en met een wachtwoord te beveiligen (veiligheid voor alles)? Zo hoef je geen extra account aan te maken.

  Het is trouwens aan te raden om na al deze handelingen de omgekeerde bewerking te doen en utilman.exe weer op zijn plaats te zetten, anders houdt je PC continue opendeurdag…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 juni 2020 18:27 HBLWM
  is er ook een mogelijkheid om de gebruikerswachtwoorden te achterhalen? Ik heb toegang tot mijn adminaccount maar als ik via beheer een gebruikersaccount benader staat 'wachtwoord wijzigen' niet in het rijtje functiemogelijkheden. En dat zou wel moeten (zie ook https://computertotaal.nl/artikelen/internet-thuis/zo-haal-je-een-verloren-wachtwoord-terug-66474/ ) Ik heb een screenshot maar ik weet niet hoe dat in dit vakje te plaatsen..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.