Zo doe je dat: Zelf een 'key puller' maken met paperclips

Door: Martin Gijzemijter | 10 augustus 2013 08:00

How To

Wanneer er een glas drinken over je toetsenbord gaat en je moet de toetsen zo snel mogelijk verwijderen, dan heb je natuurlijk geen tijd (of zin) om daarvoor een stukje gereedschap te bestellen. Je kunt gaan rommelen met een schroevendraaier, maar daar wordt de binnenkant van je toetsenbord niet blij van. Dan is het goed om te weten dat je redelijk eenvoudig een toetsenwipper, of key puller, kunt maken met behulp van twee paperclips, een tangetje en wat tape.

Trekken, niet wippen

Wanneer je met een schroevendraaier of een ander voorwerp onder de toetsen gaat wrikken, dan wip je de toetsen van hun bevestiging af. Effectief, maar zoals gezegd is dat niet heel goed voor je toetsenbord. Een key puller daarentegen, nestelt zich onder de toetsen en trekt ze naar boven, zodat er niets anders wordt aangeraakt dan de toets zelf. Wil dat werken, dan is het uiteraard wel belangrijk om te kijken hoe breed je toetsen ongeveer zijn, zodat je de buigpunten van je paperclips daaraan kunt aanpassen.

Met een schroevendraaier de toetsen eruit wippen is absoluut geen goede methode.

Buigen

Buig de paperclips eerst helemaal open, desnoods met behulp van een tangetje, omdat je met je handen de knik er uiteraard niet uit kunt krijgen. Kijk vervolgens hoe breed de toetsen zijn en vouw de paperclip in een dusdanige driehoek dat deze redelijk precies om de toetsen valt en buig met behulp van een tangetje de uiteinden om tot een haakje (zie afbeelding), zodat je beide paperclips in elkaar kunt haken.

Buig met een tangetje de uiteinden om zodat ze in elkaar haken.

Bevestigen

Eenmaal in elkaar gehaakt moet je er voor zorgen dat de paperclips op deze manier in elkaar blijven. Dat kan op verschillende manieren. Heb je in je gereedschapskist toevallig nog een klein elastisch rubberen buisje, dan is dat een ideale container om eroverheen te schuiven. We achten de kans aanwezig dat dat niet het geval is en dan wil lekker stevig duct tape ook wel voldoende zijn. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je de gehaakte uiteinden met je tangetje stevig naar elkaar toe knijpt, zodat ze elkaar niet meer loslaten (oftewel, verwacht niet dat het tape het werk doet, dat is alleen maar om ervoor te zorgen dat de boel niet schuift.

Bevestig de paperclips aan elkaar, bijvoorbeeld met behulp van tape.

Gaan

Buig nu de twee uiteinden om, zodat de constructie verandert in een klein grijpertje. De twee omgebogen uiteinden duw je om de gewenste toets heen, je knijpt ze wat naar elkaar toe, en je trekt met gemak de toetsen eruit. Toegegeven, het is wel even pielen en voor een paar euro koop je in de betere computerhandel een stukje gereedschap dat hier specifiek voor is gemaakt (en er ook nog eens veel fraaier uitziet), maar als je die luxe of tijd even niet hebt, is dit een ideale manier om snel een alternatief te maken.

Met je eigengemaakte key puller trek je zo de toetsen uit het toetsenbord.

0 Reactie(s) op: Zo doe je dat: Zelf een 'key puller' maken met paperclips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.