Zo gebruik je Windows 10 zonder Microsoft-account

Door: Martin Gijzemijter | 14 juli 2016 07:14

How To

Microsoft wil graag dat je inlogt met je Microsoft-account, in plaats van een 'offline' account, omdat zaken zo eenvoudiger te koppelen zijn (denk aan OneDrive, Office 365, enzovoort). Dat vindt echter niet iedereen even prettig en gelukkig is daar wat aan te doen.

Stap 1: Microsoft-wachtwoord aanpassen

Wanneer je gaat upgraden naar Windows 10, kun je inloggen met je Microsoft-account (bijvoorbeeld je oude Hotmail-account). Niet iedereen heeft altijd door dat dit betekent dat je voortaan altijd met dit wachtwoord moet inloggen. Een keertje inloggen op je Outlook.com-account met een moeilijk wachtwoord is tot daaraantoe, maar elke dag op je computer? Is misschien niet handig. Lees ook: Inloggen op Windows 10 zonder wachtwoord.

Om je Microsoft-wachtwoord aan te passen, surf je naar www.microsoft.com en klik je rechtsboven op Aanmelden. Vervolgens klik je op je profielfoto en op Account weergeven. Naast je e-mailadres zie je nu de optie Wachtwoord wijzigen. Hier kun je nu eenvoudig je wachtwoord aanpassen.

Het wachtwoord van je Microsoft-account pas je aan via je browser.

Stap 2: Gebruik een pincode

Heb je helemaal geen zin om een wachtwoord in te toetsen en vind je het fijn om, net als op je smartphone, met een pincode in te loggen, dan is dat ook mogelijk in Windows 10. Hiervoor klik je op de knop Start, vervolgens op je profielfoto en daarna op Accountinstellingen wijzigen. Klik op het tabblad Aanmeldingsopties en vervolgens op Toevoegen onder Pincode. Je dient nu nog één keer in te loggen met het wachtwoord van je Microsoft-account en vervolgens kun je de pincode kiezen die je graag wilt gebruiken. Dit is niet beperkt tot vier cijfers, je kunt het veel langer maken, maar vergeet niet dat het wel een pincode moet zijn die je zelf kunt onthouden.

Geen zin in een wachtwoord? Dan ga je toch gewoon voor een pincode?

Stap 3: Ga lokaal

Het is ook mogelijk om in te loggen met een lokaal account. Onthoud wel dat je dan een aantal privileges kwijtraakt, zoals de ingebouwde synchronisatie met OneDrive en dat je elke keer als je iets koopt uit de Windows Store je handmatig je wachtwoord in moet vullen. Als je dat geen probleem vindt, dan is het loskoppelen van je Windows-account zo gepiept. Klik wederom op Start, je profielfoto en daarna op Accountinstellingen wijzigen. Klik op Uw e-mail en accounts en onderin het venster op In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account. Je dient dan nog eenmalig je Microsoft-wachtwoord in te vullen, waarna je uitlogt en met een lokaal wachtwoord weer kunt inloggen.

Je kunt ook nog 'ouderwets' inloggen met een lokaal account.

5 Reactie(s) op: Zo gebruik je Windows 10 zonder Microsoft-account

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 juli 2016 21:24 MarkS90
  Of je blijft gewoon bij 7 of 8.1. Werkt prima zonder problemen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 juli 2016 14:01 Anoniem
  Eerlijk is eerlijk windows 10 is zwaar KL__te hopelijk lossen de problemen van vastlopen op in de update die we op 2 augustus kunnen verwachten, is het dan niet opgelost dan snel weer terug naar Window 7.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juli 2016 11:39 ardsur
  advies aan Gast, die niet geheel tevreden lijkt met W10.
  wacht met upgrade van 2 august ongeveer een week, maar in ieder geval 3 dagen en lees de computer forums en online magazines.
  Blijken er na een week geen on-overkomelijke problemen met de 2aug verjaarsdag upgrade dan kun je aannemen dat ook jij en anderen veilig kunnen upgraden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juli 2016 19:35 Anoniem
  wacht gewoon nog een jaar of twee want W10 is nog niet af en er zijn nog bugs genoeg om op tel ossen. Beste raad van tante kaat die al 20 jaar werkt met microotje :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 juli 2016 12:20 Anoniem
  Is er ooit iets van microsoft dat WEL helemaal af is geweest.
  Dat is in ieder geval nooit een Windows programma geweest.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.