Zo kun je de downloadmap in Edge wijzigen

Door: Chwhynny Overbeeke | 13 februari 2017 09:18

How To

Standaard slaat de Edge browser je downloads op een vaste plek op. De locatie van de downloadmap in Edge kun je echter aanpassen. Hier laten we zien hoe.

De Edge-browser slaat alles wat je download standaard op in de Downloads map van je gebruikersaccount. Als je liever wilt dat je downloads standaard in een andere map worden opgeslagen, of als je graag wilt dat Edge elke keer om een locatie vraagt, dan kan dit. Hier laten we zien hoe je dit kunt instellen. Lees ook: Zo importeer je je browser-favorieten naar Edge.

Edge gebruiken

De eenvoudigste manier om een standaard downloadlocatie in te stellen, is om Edge zelf te gebruiken.

Open Edge en klik rechtsbovenaan het venster op het menu met de drie puntjes. Scrol omlaag naar de header Instellingen. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven. Scrol vervolgens omlaag naar Downloads. Hier wordt de standaard downloadmap weergegeven. Om deze map te wijzigen moet je op Wijzigen klikken.

Als je liever wilt dat Edge elke keer wanneer je iets downloadt om een locatie vraagt, moet je de schakelaar onder de knop Wijzigen op Aan zetten.

Als je op Wijzigen geklikt hebt om de standaardmap aan te passen, krijg je een Windows Verkenner-venster te zien. Hierin kun je naar de gewenste map navigeren. Dubbelklik erop om je keuze te bevestigen.

Register-editor gebruiken

Je kunt ook de Register-editor gebruiken om de standaard downloadlocatie te wijzigen. Deze methode is echter ingewikkelder dan het gebruiken van Edge. Gebruikers die de Anniversary Update van Windows 10 niet hebben, zullen de Register-editor moeten gebruiken om de standaard downloadmap te wijzigen, omdat deze optie eerder niet in Edge was ingebouwd.

Druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ regedit en klik op OK om de Register-editor te laden.

Navigeer in het venster van deRegister-editor naar:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

Zoek naar de waarde %USERPROFILE%\Downloads en dubbelklik erop. Verander in het dialoogvensterde locatie in die van de gewenste map. Klik op OK om je keuze te bevestigen. Sluit de Register-editor af en start de computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de downloadmap in Edge wijzigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.