Zo kun je het dual boot-menu verwijderen

Door: Chwhynny Overbeeke | 09 november 2016 07:18

How To

Als je meerdere besturingssystemen op je computer hebt staan terwijl je er eigenlijk maar een gebruikt, kun je het net zo goed het dual boot-menu verwijderen. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Als je in eerste instantie niet helemaal zeker was of Windows 10 wel een goede keuze zou zijn, heb je er misschien voor de zekerheid voor gekozen om een oudere versie van Windows op een aparte partitie laten staan. Op die manier kun je nog gewoon bij je oude Windows-installatie met al je oude applicaties en bestanden door in het dual boot menu de gewenste versie van Windows te selecteren. Lees ook: Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen in Microsoft-apps.

Dual boot-menu verwijderen

Maar als je na verloop van tijd eigenlijk uitsluitend nog Windows 10 gebruikt, is het vervelend om telkens wanneer je je computer opstart in het dual boot-menu het gewenste besturingssysteem te moeten kiezen. Misschien wil je de oude versie van Windows toch liever gewoon laten staan, maar niet telkens het dual boot-menu moeten doorlopen. Gelukkig kan dat.

In de systeeminstellingen kun je het dual boot menu uitschakelen.

Lijst met besturingssystemen

Klik met de rechtermuisknop op de startknop en kies Systeem. Klik in het linkerpaneel van het venster dat tevoorschijn komt op Geavanceerde systeeminstellingen. Klik op het tabblad Geavanceerd onder Opstart- en Herstelinstellingen op de knop Instellingen.

Kies hier het besturingssysteem waar je standaard mee wilt opstarten, en haal het vinkje weg bij Lijst met besturingssystemen ... seconden weergeven. Het dual boot menu zal voortaan niet meer worden weergegeven, maar de partitie met je oudere Windows-versie is nog gewoon intact.

0 Reactie(s) op: Zo kun je het dual boot-menu verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.