Zo kun je het startmenu in Windows 10 repareren

Door: Chwhynny Overbeeke | 19 september 2016 14:04

How To

Elk besturingssysteem heeft wel met een aantal bugs te kampen. Een bepaalde bug in Windows 10 kan ervoor zorgen dat het startmenu vast komt te zitten en onbruikbaar wordt. Hier laten we zien hoe je dit probleem kunt oplossen.

Windows 10 had een bug ervoor kon zorgen dat het startmenu vast komt te zitten en onbruikbaar wordt. Als je de nieuwste Windows 10 Anniversary Update installeert zal dit probleem vanzelf worden opgelost. Voor mensen die om wat voor reden dan ook niet kunnen of willen updaten leggen we uit hoe je het probleem zelf kunt oplossen. Lees ook: Zo pas je het startmenu van Windows 10 aan.

Als het niet helpt om je computer opnieuw op te starten, kun je proberen een nieuwe gebruikersaccount aan te maken. Vaak is het probleem daarmee verholpen. Er is echter ook een oplossing die geen nieuw account vereist.

Windows 10 powershell

Klik met de rechtermuisknop op de startknop en kies Opdrachtprompt (Administrator). Er verschijnt dan een nieuw venster waarin je commando's kunt typen. Typ de tekst powershell en druk op Enter. Kopieer het onderstaande commando, plak het in het Opdrachtprompt-venster en druk opnieuw op Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Er kunnen een aantal eng uitziende rode foutmeldingen in het venster verschijnen. Geen paniek, dit is normaal. Als het proces voltooid is kun je het venster sluiten. Als alles goed is werkt het startmenu voortaan weer naar behoren.

2 Reactie(s) op: Zo kun je het startmenu in Windows 10 repareren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 mei 2018 16:42 anjab99
  kan nog steeds niet bij mijn pc instellingen van mijn windows 8.1
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 december 2019 14:52 Ben_53
  Ik krijg een enorm aantal foutmeldingen en het probleem is niet opgelost.
  Hebben jullie nog ander tips?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.