Zo kun je in Windows 10 alle apps bekijken in de Verkenner

Door: Chwhynny Overbeeke | 22 november 2016 07:04

How To

In het nieuwe Windows 10 startmenu kun je door een lijst met geïnstalleerde apps heenscrollen. Maar in de Verkenner kun je ook een lijst metalle applicaties bekijken die sorteerbaar is en in volledig scherm kan worden weergegeven. Hier laten we zien hoe.

De 'Alle apps'-lijst in het Windows 10-startmenu is nuttig, maar vereist veel scrolwerk. Bovendien is het niet zo handig dat de lijst zich in het startmenu zelf bevindt, omdat je deze dan moeilijker zichtbaar kunt houden omdat het startmenu vaak verdwijnt zodra je ergens anders klikt. Lees ook: Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen in Microsoft-apps.

Venster personaliseren

Gelukkig is het mogelijk om in de Verkenner een venster te openen waarin een lijst met alle apps die op je computer geïnstalleerd staan wordt weergegeven. Dit venster kun je verschuiven, van formaat wijzigen, de apps kunnen gesorteerd worden en de iconen kunnen groter of kleiner gemaakt worden. Hierdoor geeft deze weergave een veel beter en uitgebreider overzicht.

Als je op de Windows-toets + R drukt kun je run-commando's geven.

Om bij deze weergave terecht te komen moet je op je toetsenbord op de Windows-toets+ R drukken. In het venster dat verschijnt kun je commando's geven om allerlei dingen te openen, zoals programma's, mappen en documenten die niet altijd op een andere manier gelocaliseerd kunnen worden. Typ het commando shell:AppsFolder in en klik op OK.

Snelkoppelingen naar je bureaublad

Er wordt nu een nieuw Verkenner-venster geopend waarin al je applicaties worden weergegeven, inclusief apps uit de Windows Store en systeemtools. Verder worden er ook andere dingen weergegeven die in het startmenu staan, zoals pdf-bestanden, deïnstallatietools van specifieke apps en links naar websites.

Verkenner venster met weergave van alle apps.

Vanuit deze map kun je bijvoorbeeld handig snelkoppelingen naar apps op het bureaublad zetten. Het is echter geen goed idee om deze weergave te gebruiken om apps van je computer te verwijderen. Hiervoor kun je beter naar het Configuratiescherm gaan.

0 Reactie(s) op: Zo kun je in Windows 10 alle apps bekijken in de Verkenner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.