Zo kun je je Windows 11-wachtwoord verwijderen

Door: Justin Doornekamp | 09 oktober 2021 09:33

How To

Als jij de enige bent die jouw pc gebruikt, dan kun je overwegen om het wachtwoord waarmee je inlogt op Windows 11 te verwijderen. Je computer start dan automatisch op, zonder dat je je hoeft aan te melden.

Deze optie zit enigszins verstopt in het besturingssysteem. En dat is niet zo gek: Microsoft wil dat je je pc goed beveiligd houdt. Denk er dus goed over na, voordat je je Windows-wachtwoord verwijdert, want dit betekent feitelijk dat iedereen die toegang heeft tot je pc ook bij al je persoonlijke gegevens kan komen. Vooral als je werkt op een laptop is dit een gevaar.

Vind je het toch echt prettiger om niet iedere keer in te hoeven loggen op je pc, dan kun je het volgende doen. 

Wachtwoord verwijderen 

In Windows 11 is er geen reguliere optie om je wachtwoord te deactiveren. Er is wel een optie waarmee je  je wachtwoord in zijn geheel verwijdert. Je account heeft dan helemaal geen wachtwoord meer. Dit werkt echter alleen als je computer niet gekoppeld is aan een Microsoft-account, dus als je alleen gebruikmaakt van een lokaal (offline) account.

Je kunt dan via de Instellingen-app naar Accounts gaan. Kies bij Aanmeldingsopties voor Wachtwoord en klik op Wijzigen. Voer je huidige wachtwoord in en druk op Volgende. Vervolgens word je gevraagd om een nieuw wachtwoord in te voeren. Laat de velden leeg en bevestig je keuze. Nu hoef je niet langer je wachtwoord in te voeren als je pc opstart. Maar nogmaals: dit werkt alleen als je een lokaal profiel gebruikt, dat dus niet is gekoppeld aan een Microsoft-account. Anders zul je merken dat je de velden niet leeg kunt laten.     

1 Reactie(s) op: Zo kun je je Windows 11-wachtwoord verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 november 2021 12:28 raza5
    Ik zie bij aanmeldingsopties geen wachtwoord optie. Alleen ; wanneer moet een wachtwoord worden vereist als u bij de computer terugkomt. Deze staat op nooit.

    Ik probeer mijn pc op te laten starten zonder wachtwoord van Microsoft account en zonder Windows Hello aanmeldingsopties. Tot zover geen resultaat.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.