© PXimport

Zo kun je LinkedIn veiliger maken

Geplaatst: 16 juni 2016 - 06:34

Aangepast: 14 december 2022 - 11:58

Redactie ID.nl

LinkedIn is meermaals geplaagd door hackers die wachtwoorden gestolen hebben. Hier laten we zien wat je kunt doen om LinkedIn veiliger te maken.

LinkedIn is een sociale netwerkdienst waarop mensen zich graag zo goed en professioneel mogelijk willen presenteren. Als kwaadwillende personen zomaar je account kunnen hacken of erop kunnen inloggen, kunnen ze heel wat schade aanbrengen. Zo kunnen ze je reputatie op het spel zetten, en bovendien je persoonlijke gegevens stelen, bijvoorbeeld om identiteitsfraude te plegen. Lees ook: Microsoft koopt LinkedIn voor $26 miljard.

Sterk wachtwoord

Daarom is het van belang om je account goed te beveiligen, zeker nadat de dienst te maken heeft gehad met een aantal ernstige beveiligingslekken en miljoenen gestolen wachtwoorden en gebruikersnamen die daarna op de zwarte markt verkocht zijn.

Vanwege de problemen die LinkedIn gehad heeft is het zeker raadzaam om allereerst je wachtwoord te wijzigen. Je kunt namelijk niet zien of jouw account gecompromitteerd is. Kies een sterk wachtwoord dat je nog nooit eerder gebruikt hebt, zodat er niemand in kan met een eventueel eerder gestolen wachtwoord.

Tweestapsauthenticatie instellen op LinkedIn

Daarnaast is de beste beveiligingsmethode het toevoegen van tweestapsauthenticatie. Dit betekent dat je aantoont wie je bent door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord en bovendien een fysiek apparaat (zoals een mobiele telefoon) dat je in je bezit hebt waar een code naartoe gestuurd wordt. Deze code moet je bovenop het wachtwoord invoeren om in te loggen. Dit is veel veiliger dan alleen een wachtwoord omdat de kans erg klein is dat een hacker ook toegang tot je telefoon met de code heeft.

© PXimport

De instellingen voor tweestapverificatie op LinkedIn.

Om tweestapverificatie aan je LinkedIn account toe te voegen moet je op de dienst inloggen in je browser. Beweeg de cursor over je profielfoto rechts bovenaan het scherm. Je krijgt dan een aantal opties te zien. Klik naast Privacy & instellingen op Beheren. Klik op het tabblad Privacy en scrol omlaag naar de header Beveiliging en klik op Dubbele verificatie.

Vervolgens moet je je telefoonnummer opgeven, zodat LinkedIn je een verificatiecode kan sturen. Voer nu de code die naar je apparaat gestuurd wordt in om je telefoonnummer te verifiëren. Voortaan zul je wanneer je via de browser inlogt een verificatiecode op je telefoon ontvangen die je moet invoeren voordat je bij je account kunt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000