Share via Clipboard: Apps en links delen in Windows 10

Door: Chwhynny Overbeeke | 04 november 2016 07:20

How To

Wanneer je in de Windows Store een link naar een app wilt kopiëren, zul je merken dat dit niet zomaar gaat. Maar zoals bij zoveel dingen is ook hier een tooltje voor: Share via Clipboard. Hier leggen we uit hoe je hem kunt gebruiken.

Share via Clipboard

In de Windows Store-app van Windows 10 is het niet zomaar mogelijk om een link naar een Store app naar het klembord te kopiëren. Lees ook: Windows Store apps opslaan op een externe harde schijf.

Gelukkig is er een tool, Share via Clipboard, die je kunt gebruiken om dergelijke links toch in het klembord te krijgen. Deze tool werkt ook voor tekst, links en afbeeldingen in Windows UI apps die je het lastig maken om dingen te kopiëren. Hij is helaas momenteel alleen in het Engels verkrijgbaar.

Met Share via Clipboard kun je vanuit het deelmenu in de Windows Store links en tekst kopiëren.

De app hoeft niet geladen te worden om hem te kunnen gebruiken. Na de installatie wordt er namelijk gewoon een 'Share via Clipboard'-optie aan het deelmenu van apps toegevoegd. Je kunt dan kiezen om de volledige tekst naar het klembord te kopiëren of alleen de link. Sommige apps maken het mogelijk om ook andere onderdelen te kopiëren, zoals bijvoorbeeld afbeeldingen.

0 Reactie(s) op: Share via Clipboard: Apps en links delen in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.