Zo kun je ontbrekende albumillustraties toevoegen in iTunes

Door: Chwhynny Overbeeke | 17 mei 2016 10:31

How To

Het is handig om bij al je muziek in iTunes artwork te hebben zodat je precies kunt zien wat alles is. Hier laten we zien hoe je ontbrekende albumillustraties kunt aanvullen.

iTunes ziet er een stuk fleuriger uit met alle albumhoesjes van je muziek als thumbnail, en bovendien zorgen ze ervoor dat je nummers gemakkelijker kunt identificeren op al je apparaten. Lees ook: 8 slimme iTunes-functies die je nog niet kent.

Artwork zoeken in iTunes

iTunes voegt zelf automatisch artwork toe, maar het kan gebeuren dat de dienst geen bijbehorende illustraties kan vinden. Muziek die je via de iTunes Store koopt heeft meestal artwork, maar als je zelf cd's importeert zijn de hoesjes niet altijd beschikbaar. Gelukkig is het mogelijk om zelf artwork toe te voegen.

Je kunt in iTunes ook handmatig artwork toevoegen.

Als je eerst liever wilt controleren of iTunes zelf echt geen artwork kan aanleveren, moet je de Control-toets ingedrukt houden terwijl je één of meer nummers selecteert, en op Haal albumillustraties op klikken.

Zelf artwork toevoegen

Om zelf artwork toe te voegen moet je iTunes openen en naar je muziekbibliotheek navigeren. Selecteer één of meer nummers waarvoor je artwork wilt toevoegen, en klik op Archief > Toon info. Klik op Illustraties en kies Voeg illustratie toe. Kies vervolgens een afbeelding en klik op Open.

Let op: Het is helaas niet mogelijk om illustraties toe te voegen aan .WAV-bestanden, maar als je deze naar een ander formaat converteert kun je aan de nieuwe versies wel artwork toevoegen.

1 Reactie(s) op: Zo kun je ontbrekende albumillustraties toevoegen in iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 mei 2016 19:57 Anoniem
    Werkt voor geen meter. iTunes is een groot, zo niet het grootste, gedrocht uit de Apple spelonken. Wát een troep.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.