Zo kun je tekst groter weergeven in Windows 10

Door: Chwhynny Overbeeke | 24 maart 2016 14:29

How To

Als je in Windows 10, of oudere versies, een scherm met een hoge resolutie gebruikt, kan de tekst op het scherm erg klein worden. Hier leggen we uit hoe je tekst groter kunt weergeven.

Je kunt de tekst die in het besturingssysteem en apps wordt weergegeven groter maken door een lagere schermresolutie te selecteren, maar dat is niet aan te raden omdat dit in een slechtere beeldkwaliteit en minder schermruimte resulteert. Lees ook: Windows 10 terugzetten naar oude Windows-versie.

Het is echter mogelijk om het formaat van tekst en objecten in Windows te vergroten, zoals dialoogvensters, iconen en de taakbalk.

Tekstgrootte aanpassen

Om dit te doen moet je op de Start-knop drukken en Instellingen kiezen. Selecteer vervolgens Systeem en kies in het linker paneel Beeldscherm. Hier kun je onder De grootte van tekst, apps en andere items wijzigen uit een aantal opties kiezen.

Als je een ander formaat wilt dan de schuifbalk toestaat, kun je onder Geavanceerde beeldscherminstellingen de optie Tekstgrootte en andere items afzonderlijk aanpassen kiezen om de formaten helemaal naar je smaak aan te passen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je tekst groter weergeven in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.