Zo kun je websites toevoegen aan het Windows 10 startmenu

Door: Chwhynny Overbeeke | 11 januari 2016 08:12

How To

Het startmenu van Windows 10 kun je eenvoudig naar je smaak aanpassen. Hier leggen we uit hoe je er websites aan kunt toevoegen.

Het nieuwe startmenu van Windows 10 is heel handig en gebruiksvriendelijk omdat je het op eenvoudige wijze naar wens kunt aanpassen, zodat je snel de apps of informatie kunt vinden die je frequent nodig hebt. Lees ook: Zo pas je het startmenu van Windows 10 aan.

De meeste mensen hebben echter ook een aantal websites die ze heel regelmatig gebruiken, en het zou dan ook handig zijn om deze in het startmenu te zetten in plaats van alleen de lijst met Favorieten in de browser. De methode voor het toevoegen van websites aan het startmenu is echter minder voor de hand liggend dan de rest, omdat je het niet vanuit het startmenu zelf kunt doen. Hier leggen we uit hoe het werkt.

Edge

Als je gebruik maakt van de nieuwe Edge browser, moet je naar de website die je aan het startmenu wilt vastpinnen navigeren en rechts bovenaan op de drie puntjes klikken. Selecteer vervolgens de optie Deze pagina aan Start vastmaken. Als je akkoord gaat, komt de site aan onderaan het Live Tegels gedeelte van het startmenu te staan. Als je erop klikt, wordt de site automatisch in Edge geopend.

Een website aan het startmenu toevoegen met Edge.

Andere browsers gebruiken

Als je liever wilt dat de website in je standaard browser geopend wordt, is er een (iets ingewikkeldere) manier om dat voor elkaar te krijgen. Navigeer om te beginnen naar de website die je aan het startmenu wilt vastpinnen.

In Internet Explorer moet je met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de webpagina klikken en Snelkoppeling maken kiezen. Je krijgt dan de vraag of je een snelkoppeling op je bureaublad wilt aanmaken. Klik op Ja.

Een snelkoppeling naar een website aanmaken met Internet Explorer.

In andere browsers moet je het icoon dat in de adresbalk links van http staat naar het bureaublad slepen om een snelkoppeling aan te maken.

Ga vervolgens naar je bureaublad, klik met de rechtermuisknop op de zojuist aangemaakte snelkoppeling en kies Kopiëren. Ga naar de zoekbalk rechts van de startknop en typ run. Klik in de zoekresultaten op de bureaublad app Uitvoeren.

In dit programma moet je shell:programs intypen en op OK klikken. Vervolgens wordt er een venster met de Verkenner geopend. Klik met de rechtermuisknop ergens in het hoofdgedeelte op een lege plek (zodat je niet per ongeluk een map opent) en selecteer Plakken. De website wordt dan in het startmenu geplaatst in het Alle apps gedeelte.

Om de webpagina als tegel in het startmenu te krijgen, moet je naar Start > Alle apps gaan en in de alfabetische lijst naar de snelkoppeling van de website zoeken. Sleep het icoon naar het Live Tegels gedeelte aan de rechterkant van het startmenu, en klaar is Kees. Je kunt nu de aangemaakte snelkoppeling van je bureaublad verwijderen.

Websites uit het startmenu verwijderen

Als je Edge gebruikt om websites aan het startmenu toe te voegen, kun je ze net als andere items uit het startmenu verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken en Van Start losmaken te kiezen.

Maar als je een andere browser gebruikt, kun je de toegevoegde websites alleen uit het startmenu verwijderen door naar de bureaublad app Uitvoeren te gaan, shell:programs in te typen en de snelkoppelingen te verwijderen in het Verkenner venster dat tevoorschijn komt.

1 Reactie(s) op: Zo kun je websites toevoegen aan het Windows 10 startmenu

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 januari 2016 08:51 Anoniem
    En hoe een eigen icoon aan deze website geven?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.