Zo kun je Windows-apps snel installeren

Door: redactie-computertotaal | 26 september 2021 09:16

How To

Microsoft heeft onlangs de eerste stabiele versie van Windows Package Manager uitgebracht. Met deze tool voor wat gevorderde gebruikers kun je allerlei programma’s snel installeren op Windows 10.

Stap 1

Download en installeer Windows Package Manager 1.0. Een dubbelklik op het gedownloade bestand Microsoft.DesktopAppInstaller_[…].appxbundle is voldoende. Op deze webpagina vind je ook een overzicht van de beschikbare commando’s.

Stap 2

Vervolgens klik je met rechts op Windows PowerShell in het Windows-startmenu en kies je Als administrator uitvoeren. In de prompt tik je nu het commando winget upgrade. Dat levert je een overzicht op van programma’s waarvoor updates beschikbaar zijn. In deze database bevinden zich momenteel al meer dan 1500 verschillende toepassingen.

Stap 3

Het is mogelijk om afzonderlijke pakketten te upgraden met winget upgrade <pakketnaam>, bijvoorbeeld winget upgrade "VLC media player". Of je installeert alle beschikbare updates in één keer met winget upgrade --all. Standaard krijg je elke installer te zien maar dat kun je onderdrukken via de parameter --silent.

Stap 4

Om na te gaan of de upgrade gelukt is, geef je nogmaals het commando winget upgrade. Als het goed is, blijft de lijst dan leeg. Andere interessante commando’s zijn onder meer winget list (geïnstalleerde pakketten tonen), winget show (informatie over een pakket tonen) en winget uninstall (installatie van het opgegeven pakket ongedaan maken).

2 Reactie(s) op: Zo kun je Windows-apps snel installeren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 september 2021 12:30 ardsur
  Windows neemt steed meer goede App's over van Ubuntu (of andere linux distros). op den duur zal Windows wellicht nog eens goed worden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 september 2021 17:04 blinkey
  gebruik al jaren Patch My PC. doet het prima,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.