Zonder wachtwoord inloggen op je Microsoft-account

Door: Justin Doornekamp | 04 oktober 2021 06:03

inloggen zonder wachtwoord
How To

Het is niet langer nodig om een wachtwoord in te stellen voor je Microsoft-accounts. Je kunt er nu voor kiezen om op een andere manier in te loggen, bijvoorbeeld via gezichtsherkenning of met behulp van een codegenerator. Zo kun je zonder wachtwoord inloggen op je Microsoft-account.

Wil je voortaan niet meer met een wachtwoord inloggen op diensten van Microsoft als OneDrive of Outlook, dan is het sinds kort mogelijk om op andere manieren in te loggen. Er zijn grofweg vier mogelijkheden.

1. Microsoft Authenticator-app

Download de Authenticator-app van Microsoft hier door met je Android-smartphone, iPhone of tablet de QR-code te scannen. Open de app en kies voor Aanmelden met Microsoft en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens moet je je identiteit bevestigen door middel van een code die je ontvangt op je e-mailadres. Nadat je dit gedaan hebt, zie je in de Authenticator-app jouw Microsoft-account staan. Wanneer je op je account tikt, zie je Zonder wachtwoord is ingeschakeld. Je kunt nu op al je apparaten (dus ook op je pc) aanmelden met dit account zonder dat je daarvoor een wachtwoord hoeft in te voeren.

Om dit te testen ga je bijvoorbeeld naar hotmail.com en voer je je e-mailadres in. Tik op Volgende en je krijgt de melding dat er een aanmeldingsaanvraag is verzonden naar de Microsoft Authenticator-app. Ga op je mobiel of tablet naar de app en keur de aanmelding goed. Daarna ben je direct ingelogd. 

De aanmeldingsaanvraag is overigens voor een beperkte tijd geldig.  Keur je de aanvraag niet op tijd goed, dan krijg je een time-out en moet je het opnieuw proberen. 

2. Gezichtsherkenning

Het is ook mogelijk om de gezichtsherkenningsfunctie van Windows Hello te gebruiken om in te loggen op je Microsoft-account. Daarvoor moet je je eerst aanmelden met Windows Hello, waarvoor je een werkende camera of webcam nodig hebt. Ga in de instellingen op je pc naar Aanmeldingsopties bij Accounts. Onder Gezichtsherkenning (Windows Hello) kun je de optie inschakelen. Wil je je aanmelden op een Microsoft-account, dan klik je op de optie Aanmelden met Windows Hello of met een beveiligingssleutel en doorloop de stappen.  

3. Beveiligingssleutel

Het is ook mogelijk om een beveiligingssleutel te gebruiken om in te loggen. Ga naar deze pagina en meld je aan. Selecteer bij Beveiliging de optie Meer beveiligingsopties en vervolgens Een nieuwe manier toevoegen om in te loggen of te verifiëren. Kies voor Gebruik een beveiligingssleutel. Bepaal welk type sleutel je hebt (één die werkt via USB of via NFC) en selecteer Volgende. Je wordt omgeleid naar de setupomgeving waar je de sleutel kunt invoegen of intikken. Maak een pincode (of voer een bestaande pincode in als je deze al hebt gemaakt) en ga verder met de volgende actie door de knop of de gouden schijf aan te raken als jouw sleutel hierover beschikt. Geef je sleutel een naam en meld je af. De volgende keer dat je je wilt aanmelden op je Microsoft-account kies je weer voor Aanmelden met Windows Hello of met een beveiligingssleutel en volg je de stappen. 

Een beveiligingssleutel is een zeer veilige manier om in te loggen op je accounts.

4. Pincode

Een andere makkelijke manier om in te loggen op je Microsoft-account is via een pincode. Deze heb je mogelijk al ingesteld om toegang te krijgen tot je pc, maar als dit niet het geval is, dan kun je in de instellingen weer naar Aanmeldingsopties gaan. Onder Pincode (Windows Hello) vind je de optie Instellen achter Een pincode gebruiken om u aan te melden bij Windows, apps en services en doorloop de stappen.  

0 Reactie(s) op: Zonder wachtwoord inloggen op je Microsoft-account

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.