Zo maak je een lokaal account aan op Windows 10

Door: Wesley Akkerman | 05 december 2019 06:07

Windows 10
How To

Ook als je al een tijdje met Windows 10 werkt, dan weet je nog steeds niet alles over het besturingssysteem. Eén van de opties is bijvoorbeeld het lokaal aanmaken met een account. Windows legt je helaas niet uit hoe dit precies moet, dus kun je voor alles over het aanmaken van een lokaal account op Windows 10 terecht in dit artikel.

Wanneer je een nieuw Windows 10-apparaat instelt, dan doe je dat waarschijnlijk meteen met een Microsoft-account zodat je toegang krijgt tot alle belangrijke functies en beveiligingen. Zodoende kun je ook heel gemakkelijk gebruikmaken van de Microsoft Store en cloudopslagdienst OneDrive. Maar wat nou als je het liefst zo veel mogelijk in een offline omgeving werkt en je bestanden ook lekker op je eigen desktop wil laten staan? Dan ben je aangewezen op een lokaal account dat je kunt aanmaken op Windows 10. Helaas legt het besturingssysteem je niet uit hoe dat moet.

We leggen je stap voor stap uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Eerst open je de Instellingen en vervolgens ga je naar Accounts. Instellingen open je door rechts in het actiecentrum op Alle instellingen te drukken. Als je een lokaal account voor jezelf wil maken, dan klik je in het nieuwe scherm Uw info op In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account. Vervolgens volg je de stappen op die je op het scherm gepresenteerd ziet staan. In dit geval maken we dus een lokaal account aan, naast het online account dat al geïnstalleerd is.

Windows 10 lokaal account 1

Lokaal account voor iemand anders

Wil je een lokaal account aanmaken voor iemand anders? Dat kan ook. Ga daarvoor onder Accounts naar Gezin en andere gebruikers (staat in het menu, rechts). Klik onder het kopje Andere gebruikers op Iemand anders aan deze pc toevoegen. In het scherm dat nu tevoorschijn komt, druk je op Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon. Je komt dan in een ander venster terecht, waar je onderaan de optie Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen vindt.

We zijn er bijna. In het volgende scherm vul je de gegevens in die je achter wil laten, zoals de naam van het profiel en een wachtwoord, mocht dat nodig zijn (we raden het zeker aan). Heb je de stappen afgerond, dan ben je klaar met het aanmaken van een lokaal account. Sommige internetfuncties werken niet naar behoren, maar bijvoorbeeld Cortana en OneDrive doen nog steeds het werk zoals je gewend bent.

Windows 10 lokaal account 1

1 Reactie(s) op: Zo maak je een lokaal account aan op Windows 10

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 november 2020 15:02 rveijkwwnl
  Dit is de Win10_Home versie qua aanmaken, voor de Win10_Pro versie gebruikt men liever de netwerk versie welke op een totaal andere manier gaat, waarbij men de 'user' totaal andere rechten kan toevoegen welke bij de HOME versie niet mogelijk is (in basis).

  Maar daarin voorziet C!T een prachtige cursus die je veel centen kost.
  Informatie die overigens gratis overal op internet te vinden is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.