Zo maak je screenshots op je Chromebook

Door: Justin Doornekamp | 30 mei 2019 16:51

How To

Op een pc kun je met één druk op de knop screenshots maken, maar op een Chromebook werkt dit wat anders. Gelukkig is het niet moeilijk om een afdruk te maken van je scherm. Wij leggen uit hoe het werkt.

Voordat je begint, is het handig om op zoek te gaan naar de zogenoemde schakelaarvensterknop op het toetsenbord van je Chromebook. Met deze knop kun je schakelen tussen vensters. De toets vind je doorgaans boven de rij cijfertoetsen en ziet eruit als een rechthoek met twee verticale strepen ernaast.

Heb je een extern toetsenbord aangesloten met de standaard Windows-knoppen, dan kun je in plaats van de schakelaarvensterknop ook de F5-toets gebruiken.

Met de schakelaarvensterknop kun je in een handomdraai printscreens maken.

Volledige scherm

Als je een screenshot wil maken van je volledige scherm, dan is daar één manier voor. Druk op de Ctrl-toets in combinatie met de schakelaarvensterknop, of de F5-toets bij een Windows-toetsenbord. Je maakt dan een afbeelding van je gehele scherm.

Klein gedeelte van het scherm

In veel gevallen wil je wellicht geen screenshot maken van je hele scherm, maar slechts van een bepaald deel van bijvoorbeeld een website of applicatie. In dat geval kun je een kleine afdruk maken.

Druk op Ctrl in combinatie met Shift en de schakelaarvensterknop (of F5). Klik vervolgens met je muis op het scherm en maak een rechthoek van het deel waarvan je een screenshot wilt maken.

Screenshot zonder toetsenbord

Gebruik je je Chromebook als tablet, dus zonder toetsenbord, dan kun je dezelfde toetsencombinatie gebruiken als op een Android-telefoon. Druk tegelijk op de Power-knop en de volume-omlaag-knop.

Waar komen de screenshots terecht?

Als je een screenshot maakt op je Chromebook, komt deze standaard in je Downloads-folder. Je krijgt hiervan een notificatie rechtsonder in het scherm en je ziet dan meteen hoe het screenshot eruit ziet. Je kunt de afbeelding direct vanuit de notificatie kopiëren en plakken in bijvoorbeeld een e-mail of Word-document.

0 Reactie(s) op: Zo maak je screenshots op je Chromebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.