Zo maak je Windows kindvriendelijk

Door: Robbert Brus | 15 september 2014 09:00

How To

Voor kinderen is het moeilijk om hun grenzen te bepalen. Er is veel informatie op internet en in computerspellen te vinden die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. In Windows 8 kun je een kindvriendelijk account aanmaken en met Windows Family Safety beheren.

Account aanmaken

Heeft je kind nog geen eigen account, druk dan op de Windows-toets+I en klik in de Charms-balk op Pc-instellingen wijzigen. Klik op Accounts en open Andere accounts. Klik op Een account toevoegen / Een kinderaccount toevoegen. Vul het e-mailadres in van het nieuwe account, klik op Volgende / Voltooien. Heeft je kind (nog) geen Microsoft-account, klik dan op Een account toevoegen / Aanmelden zonder Microsoft-account / Lokaal account en geeft een gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik op Volgende, selecteer de optie Is dit een account van een kind? Schakel Ouderlijk toezicht in om rapporten te krijgen van het pc-gebruik van het kind en druk op Voltooien.

Maak een apart account voor je kind aan.

Beperkingen opleggen

Open je browser en ga naar deze website. Meld je aan met hetzelfde Microsoft-account (dit kan geen lokaal account zijn), waarmee je was ingelogd toen je het account van het kind aanmaakte. Klik vervolgens op het pictogram met het account van het kind. In de linkerkolom zie je de opties staan. Zo kun je tijdslimieten instellen, spelbeperkingen op leeftijd inschakelen en ook webinhoud op leeftijd filteren. Klik bijvoorbeeld op Tijdslimieten / Tijdsbeperking. Schakel de schuifknop in en schuif met de linkermuisknop in de tabel om de gewenste tijden te markeren.

Door in de tabel met de linkermuisknop te schuiven, kun je tijdsbeperkingen aan of uit zetten.

Overzichten en verzoeken

Als het kind aan het werk is op de computer en het stuit tegen een beperking, dan kan hij of zij een verzoek indienen om de app of website toe te staan. Klik op Verzoeken om een overzicht van alle verzoeken te zien. Klik op Toestaan of Negeren om te bepalen of de app of website gebruikt mag worden. Om te zien welke website je hebt toegestaan en om zelf websites toe te voegen ga je naar Filteren op webinhoud en Lijst met toegestane. Voor een overzicht van alle activiteiten van het kind klik je op Activiteitenoverzicht. Hier kun je een samenvatting bekijken, maar ook alle web- en pc-activiteit inzien en zo nodig Toestaan of Blokkeren.

Bij pc-activiteiten zie je precies wanneer het kind de computer heeft gebruikt, welke apps en games zijn gedownload.

0 Reactie(s) op: Zo maak je Windows kindvriendelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.