Zo pas je je schermtoetsenbord aan in Windows 11

Door: Justin Doornekamp | 03 september 2021 12:42

How To

Een toetsenbord blijft iets persoonlijks. De een vindt een groot toetsenbord met veel functieknoppen fijn, de ander wil juist een wat kleiner keyboard, maar wel met een touchpad. Gebruik je een schermtoetsenbord, bijvoorbeeld op je tablet of een laptop met touchscreen, dan is het waarschijnlijk nog veel belangrijker dat het toetsenbord in de smaak valt. Gelukkig kun je in Windows 11 het uiterlijk van het digitale toetsenbord aanpassen.

Alles over Windows 11

Windows 11 is onderweg. We hebben alle artikelen, al het nieuws en alle tips voor je verzameld op één handige pagina. Hier vind je 'm

Windows 11 is volledig geschikt gemaakt voor aanraakbediening en er verschijnen steeds meer Windows-apparaten met touchscreen. De vernieuwde interface en functies moeten het besturingssysteem geschikter maken voor tabletgebruik, zonder muis en toetsenbord dus. Het is daarom geen verrassing dat Microsoft je in staat stelt om je schermtoetsenbord volledig naar je hand te zetten. 

Windows 11: gratis webinar

Tech Academy organiseert een webinar om je wegwijs te maken binnen Windows 11. Je kunt je gratis inschrijven via de website

Thema veranderen

Ga naar de instellingen in Windows 11 via het startmenu of door op je toetsenbord op de Windows-knop te drukken in combinatie met de i-toets. Als je de Nederlandstalig versie van het nieuwe besturingssysteem gebruikt, vind je links in de menubalk de optie Persoonlijke instellingen en hier kun je naast Windows-thema’s ook het thema van je schermtoetsenbord vinden door te klikken op Schermtoetsenbord.

In het menu dat verschijnt kun je de grootte van het schermtoetsenbord aanpassen en ook het thema. Je zult een boel thema’s tot je beschikking hebben: van Indigo Breeze tot Lilac River en Ice Blue. Je kunt ook voor een aangepast thema kiezen. Je selecteert dan eigenlijk een kleur voor je schermtoetsenbord en een kleur voor de letters op de toetsen. Het is zelfs mogelijk om een eigen afbeelding uit te zoeken als achtergrond. Dit doe je via het dropdownmenu onder het voorbeeld van hoe je toetenbord eruit komt te zien.  

Schermtoetsenbord inschakelen

Sla de instellingen op en je bent klaar om het nieuwe schermtoetsenbord te gebruiken. Om het toetsenbord in te schakelen kun je in het menu Persoonlijke instellingen klikken op Taakbalk. Zet de schuifknop achter Schermtoetsenbord aan, waarna je een snelkoppeling naar het schermtoetsenbord vindt in je taakbalk.

Windows 11

Hoewel Windows 11 pas tegen het einde van dit jaar verschijnt, is het wel mogelijk om al een eerste versie van het besturingssysteem te downloaden en te installeren via het Windows Insider-programma. In dit artikel leggen we uit hoe je dat kunt doen. Durf je het nog niet helemaal aan? Dan kun je ook een namaakvariant van het nieuwe besturingssysteem proberen, gewoon via je browser. 

0 Reactie(s) op: Zo pas je je schermtoetsenbord aan in Windows 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.