Zo pimp je je muisaanwijzer

Door: dirk-schoofs | 15 oktober 2019 06:34

muisaanwijzer veranderen
How To

Vind je de standaardgrootte van de muisaanwijzer te klein en wil je dat de cursor beter in het oog springt? Dankzij de Windows-update van mei 2019 bepaal je makkelijker de grootte en kleur van de muisaanwijzer.

Stap 1: Grootte

Ga via Start naar de Instellingen en kies daar de optie Toegankelijkheid. Je kunt ook op de Windows-toets+I indrukken om snel de Instellingen te openen. Aan de linkerkant vind je de groep instellingen voor Cursor en aanwijzer. Zie je in dit onderdeel bij Aanwijzergrootte en -kleur wijzigen slechts drie in plaats van vier vakjes om de aanwijskleur in te stellen, dan betekent dit dat de Windows-update 1903, de aanpassing van mei 2019, nog niet is uitgevoerd. In dat geval moet je uiteraard eerst via de Instellingen naar Bijwerken en beveiliging naar Windows-update. Door de mei-update kun je de grootte van het pijltje traploos instellen. Je kunt het pijltje oppompen tot waarde 15, waardoor een joekel van een aanwijzer op het scherm verschijnt.

Na de update 1903 kun je de grootte van het pijltje traploos wijzigen.

Stap 2: Aanwijzerkleur

Bij Aanwijzerkleur wijzigen heb je voortaan vier opties. Eerst heb je de keuze uit een wit, zwart of contrastpijltje. Als vierde optie kun je zelf een kleur kiezen voor de aanwijzer. In dat laatste geval is de limoengroene muisaanwijzer de standaardinstelling. Je kunt ook een andere tint selecteren in de kleurstalen en als je nog verder wilt gaan, klik je op het plusteken bij Een aangepaste kleur voor de aanwijzer kiezen. Hierdoor komt de kleurkiezer van Windows tevoorschijn waarmee je letterlijk iedere tint kunt selecteren.

In de kleurkiezer selecteer je iedere tint uit het spectrum.

Stap 3: Cursorbreedte

Om de tekstcursor vetter te maken, gebruik je het schuifje onder de tekst De cursor beter laten opvallen tijdens het typen. Standaard is dit tekststreepje ingesteld op de waarde 1, maar je kunt die breedte behoorlijk opdrijven. Tot 20 zelfs, maar dat is iets te veel van het goede, want de muisaanwijzer verandert dan in een zwart blokje.

Wanneer je op een pc met een aanraakscherm werkt, kun je hier ook de aanraakfeedback regelen die je te zien krijgt wanneer je op het scherm tikt.

Als je het schuifje instelt op 3, raak je de cursor minder snel kwijt in tekst.

0 Reactie(s) op: Zo pimp je je muisaanwijzer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.