Zo schakel je de keylogger in Windows 10 uit

© PXimport

Zo schakel je de keylogger in Windows 10 uit

Geplaatst: 23 juni 2016 - 03:10

Aangepast: 14 december 2022 - 14:51

Chwhynny Overbeeke

Als je tijdens de installatie van Windows 10 zonder al te goed op te letten door de instellingen hebt geklikt, houdt Microsoft automatisch alles bij wat je intypt. Wil je dit niet, dat kun je dit eenvoudig alsnog uitschakelen.

Alles wat je in Windows 10 intypt, inspreekt, of met je stylus schrijft wordt bijgehouden, tenzij je dat tijdens de installatie al hebt uitgevinkt. De bedoeling hiervan is de digitale assistent Cortana zo persoonlijk, intuïtief en accuraat mogelijk te maken. Hoe meer Cortana over je weet, hoe beter de suggesties die ze kan doen. Lees ook: Zo kun je Cortana gebruiken in Windows 10.

Niet iedereen is er echter van gediend dat letterlijk alles wat er gezegd, getypt of geschreven wordt opgeslagen wordt. Gelukkig is het mogelijk om de functie uit te schakelen. Dit heeft echter wel negatieve gevolgen voor de werking van Cortana.

 

© PXimport

De algemene privacyinstellingen van Windows 10.

Informatieverzameling Windows 10 uitschakelen

Open het Startmenu en ga naar Instellingen. Klik in het venster dat tevoorschijn komt op Privacy. Klik in het linker paneel op Algemeen, en er verschijnt in het rechterpaneel een pagina met de titel Privacyopties wijzigen.

 

© PXimport

Je kunt ervoor zorgen dat Windows 10 je niet langer probeert te leren kennen.

In het midden van deze pagina staat de optie Informatie over de manier waarop ik schrijf naar Microsoft verzenden om te helpen toekomstige typ- en schrijffunctionaliteit te verbeteren. Zet de schakelaar onder deze optie op Uit.

Ga terug naar het linker paneel en klik op Spraak, handschrift en typen. Klik op de pagina die in het rechterpaneel verschijnt op Stoppen met leren kennen. Je krijgt vervolgens een waarschuwing dat alle informatie die door Cortana is opgeslagen om betere suggesties aan te bieden verwijderd zal worden. Ga hiermee akkoord om de functie geheel uit te schakelen. Het uitschakelen van deze functie heeft tot gevolg dat spraakherkenning en Cortana ook zullen worden uitgeschakeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten