Zo tem je notificaties in Windows 10

Door: dirk-schoofs | 01 februari 2021 06:02

How To

De meldingen die steeds binnenkomen in het actiecentrum van Windows, de centrale plek voor je inkomende notificaties, blijven maar heel kort in beeld. Je hebt nauwelijks de tijd om ze fatsoenlijk te zien. Laat je niet opjagen en bepaal zelf hoelang notificaties in Windows 10 zichtbaar blijven.

Van vijf seconden tot vijf minuten

De meldingen verschijnen maar vijf seconden in het systeemvak van Windows, want dat is de standaardtijd. Je kunt dit gemakkelijk wijzigen in de Instellingen. Druk Windows-toets+I in en open het onderdeel Toegankelijkheid. Daarna klik je op het onderdeel Beeldscherm waar je scrolt naar de groep Windows vereenvoudigen en uw persoonlijke voorkeur aanpassen. Daar staat het keuzemenu om de duurtijd van de meldingen te bepalen. Je hebt de keuze tussen zes instellingen: vijf, zeven, vijftien, dertig seconden en één of vijf minuten. De keuze die je maakt, is van toepassing op alle meldingen en is niet in te stellen per afzonderlijke app. De wijziging gaat onmiddellijk in nadat je de nieuwe waarde hebt geselecteerd.

Hoelang moeten de meldingen in beeld blijven?

Tweak

Staat in dit drop-downmenu niet de weergaveduur die jij graag zou hebben? Ook daar zijn oplossingen voor, maar dan moet je wel het register een beetje aanpassen. Open het Startmenu en typ in het zoekvak register-editor. Zodra de Register-editor is geopend, open je de map HKEY_CURRENT USER waar je de map Control Panel opent en vandaar Accessibility. Wanneer je Accessibility selecteert, vind je in het rechterdeel het item MessageDuration dat is ingesteld op de 32bit-waarde 0x00000005 (5). Dubbelklik op MessageDuration en activeer de instelling Decimaal. Zo kun je precies het aantal seconden typen dat de melding voortaan in beeld moet blijven.

Nu zullen de notificaties 120 seconden in beeld blijven.

Schoonmaak

Nu je toch bezig bent met de meldingen, kun je meteen even nakijken welke toepassingen je notificaties mogen sturen. Opnieuw druk je op de Windows-toets+I en dan ga je naar Systeem waar je het onderdeel Meldingen en acties opent. Eerst zie je een hoop schakelaars die slaan op alle meldingen en daaronder staat de lijst van alle afzenders die je meldingen mogen sturen. Wedden dat hier verschillende toepassingen bij staan waarvan je niet eens wist dat ze meldingen konden versturen?! Hier kun je het kaf van het koren scheiden.

Zet de toepassingen uit waarvan je geen meldingen wilt ontvangen.

0 Reactie(s) op: Zo tem je notificaties in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.