Zo verwissel je bureaubladfoto's

Door: Robbin Ooijevaar | 12 januari 2015 12:22

How To

Een mooie bureaubladafbeelding is sfeerbepalend. In dit artikel wijzen we je Windows-instelling om de afbeelding aan te passen, maar het kan nog leuker. Met JBS haal je beelden van Facebook, Flickr en andere sociale media en toon je ze als bureaubladachtergrond.

Stap 1: Bureaubladfoto

De eenvoudigste manier om een bureaubladfoto in te stellen in Windows, gaat via de Windows Verkenner. Blader naar de map met de foto die je wilt instellen. Klik met de rechtermuisknop op het fotobestand en kies Als bureaubladachtergrond gebruiken. Voor uitgebreide instellingen ga je naar Configuratiescherm / Vormgeving en persoonlijke instellingen / Persoonlijke instellingen / Bureaubladachtergrond. Gebruik de knop Bladeren om een of meerdere foto's toe te voegen. Onder in beeld bepaal je wanneer Windows de foto's moet wijzigen, bijvoorbeeld elke 30 minuten. Plaats eventueel een vinkje bij Willekeurige volgorde.

Stap 2: JBS

JBS (John's Background Switcher) is een van de beste programma's om je bureaubladfoto's mee te wisselen. Het programma kan je foto's uit een map op je computer plukken, maar net zo makkelijk van internet. JBS ondersteunt zoekmachineopdrachten en sociale netwerken als Instagram, Facebook, Flickr en nog veel meer. Als je meer dan één beeldscherm hebt, kies dan bij Meerdere beeldschermen hoe JBS de foto's moet tonen. Je kunt voor elk beeldscherm dezelfde foto instellen, een afwijkende afbeelding of het beeld spreiden.

Stap 3: Sociale foto's

De eenvoudigste manier om JBS te gebruiken is door een map toe te voegen op je computer. Open JBS, klik op Voeg toe en kies Een map op uw computer. Foto's ophalen van sociale media is veel leuker, we nemen Facebook als voorbeeld. Klik op Voeg toe / Facebook en meld je aan. Geef aan wiens foto's je wilt zien, bijvoorbeeld je eigen Facebook-foto's, foto's van al je vrienden of van een specifieke Facebook-vriend. Tip: de JBS-instelling Afbeeldingmodus / Maak een collage is leuk voor Facebook en andere sociale media. Zo krijg je op je bureaublad veel afbeeldingen te zien.

Standaard wisselt JBS je foto elk uur. Dubbelklik op het JBS-icoontje in je systeemvak om de afbeelding handmatig te wisselen of pas de interval aan bij Afbeeldingomschakelingsopties.

JBS laadt bureaublad foto's van Facebook, Flickr en andere sociale media of je harde schijf.

1 Reactie(s) op: Zo verwissel je bureaubladfoto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 januari 2015 18:50 Anoniem
    zucht……….tijd voor teletubbies, tijd voor teletubbies….
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.