Meerdere klokken toevoegen aan de Windows 10-taakbalk

Door: dirk-schoofs | 09 mei 2021 09:08

klok
How To

Als je veel reist en online vergadert met mensen aan de andere kant van de planeet dan houd je graag zicht op de lokale tijd daar. Door meerdere klokken aan je taakbalk toe te voegen, houd je in Windows 10 rekening met andere tijdzones, zonder extra software te installeren.

Datum en tijd

Er zijn twee oplossingen: de eerste plaatst extra klokken in het systeemvak, de tweede zorgt voor een tegel met wereldklokken. Windows toont in de standaardinstellingen slechts één klok in de taakbalk en in het uitklapmenu voor Datum en tijd. Meestal worden die gegevens automatisch ingesteld aan de hand van je locatiegegevens.

Als je een extra klok aan de Windows-taakbalk wilt toevoegen, dan klik je met de rechtermuisknop op de taakbalkklok en kies je de optie Datum en tijd aanpassen. Hierdoor open je het venster Datum en tijd. Ga in dit venster naar beneden en dan zie je de link Klokken voor verschillende tijdzones toevoegen onderaan de pagina.

Gebruik de link Klokken voor verschillende tijdzones toevoegen.

Taakbalktijd

Wanneer je op die link klikt, opent het oude datum- en tijdinstellingenvenster van Win32. Schakel het selectievakje Deze klok weergeven in en selecteer de tijdzone die je wilt toevoegen. Je kunt hier maximaal twee extra klokken toevoegen. Geef iedere extra klok een weergavenaam. Klik op OK om de instellingen te bevestigen.

Je ziet in de normale gebruikersinterface slechts één klok tegelijk, maar als je de muisaanwijzer boven de klok houdt, dan komen de extra tijden tevoorschijn. En als je op de taakbalkklok klikt, krijg je de nieuwe tijden te zien onder de lokale tijd.

Je kunt in maximaal drie klokken in de taakbalk plaatsen.

Tegeltijd

Je kunt ook de app Alarmen en klok in Windows 10 openen. Hier schakel je naar het tabblad Klok. Om een andere tijdzone toe te voegen aan het Windows-startmenu, klik je eerst op het plusteken en daarna typ je de naam van de locatie in het zoekvak. Klik met de rechtermuisknop op deze nieuwe locatie en selecteer de opdracht Aan startscherm vastmaken. Windows vraagt nog een keer of het de tegel mag vastmaken aan Start. In principe zal deze klok onmiddellijk zichtbaar zijn in het startmenu. Is dat niet zo, dan kun je de tegel naar de gewenste positie slepen en eventueel het formaat aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Je kunt zoveel plaatselijke klokken toevoegen als je zelf wilt.

0 Reactie(s) op: Meerdere klokken toevoegen aan de Windows 10-taakbalk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.