Zo wijzig je het e-mailadres van je Microsoft-account

Door: Martin Gijzemijter | 20 juli 2017 07:14

How To

Bij het overstappen naar Windows 10, wilde Microsoft graag dat je ook voor je Windows-pc een Microsoft-account ging gebruiken. Gebruik je het e-mailadres van dat aangemaakte account (waarschijnlijk met een outlook.com-mailadres) verder helemaal niet? Dan kun je het e-mailadres van je Microsoft-account veranderen.

Online inloggen

Als je met een ander e-mailadres wilt inloggen in Windows, dan zou je denken dat dit een instelling is die je aanpast in Windows zelf. Niets is minder waar, je moet ervoor naar de site van Microsoft. Surf naar www.outlook.com en log in met je Microsoft-account. Klik vervolgens rechtsboven op je profielfoto en vervolgens op Account weergeven. Hierna navigeer je naar Je gegevens (bovenin) en klik je op Hoe u zich aanmeldt bij Microsoft beheren. Op dit moment krijg je de vraag om een extra beveiligingscode in te voeren. Die code kan worden gestuurd naar je e-mailadres of naar je smartphone. Je dient dan het e-mailadres of telefoonnummer te selecteren in het uitklapmenu en in het veld de laatste vier cijfers van het telefoonnummer of het volledige e-mailadres te typen, waarna je de code krijgt opgestuurd. Door die code in te vullen en te klikken op Verzenden, kun je verder.

Microsoft werkt tegenwoordig met een beveiligingscode bij het inloggen.

E-mailadres toevoegen

Je komt nu terecht op de pagina waar het primaire e-mailadres wordt weergegeven (en eventueel het gekoppelde telefoonnummer). Heb je verder geen problemen met dit e-mailadres dan kun je het laten staan en simpelweg een nieuw e-mailadres toevoegen door te klikken op E-mailadres toevoegen. Je kunt dan een nieuw Outlook.com-adres aanmaken of een bestaand e-mailadres toevoegen (zoals je Gmail-adres). Let op, in het laatste geval is het natuurlijk niet zo dat je e-mail van Gmail ineens binnenkomt op Outlook (maak je een Outlook-alias, dan is dat wel het geval). Klik nu op Alias toevoegen. Door bij het gewenste adres op Instellen als primair, maak je de nieuwe alias het primaire mailadres.

Je kunt heel eenvoudig een e-mailadres toevoegen.

Aanmeldingsvoorkeuren wijzigen

Wanneer je een alias aanmaakt in je Microsoft-account, dan kun je daar standaard mee inloggen op Windows en je mail. In dit geval is dat precies wat we wilden, maar soms wil je alleen maar een alias hebben om mail op te ontvangen, zonder dat je daar daadwerkelijk mee kunt inloggen. Gelukkig kun je die inlogmogelijkheid voor iedere alias afzonderlijk uitschakelen. Om dit te doen klik je op Aanmeldingsvoorkeuren onderin. Vervolgens vink je de alias uit waarmee je niet wilt inloggen.

Wil je niet met alle aliassen kunnen inloggen? Dat kun je eenvoudig aanpassen.

0 Reactie(s) op: Zo wijzig je het e-mailadres van je Microsoft-account

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.