Zo zet je Radeon Integer aan en maak je retrogames mooier

Door: Wesley Akkerman | 03 februari 2022 16:26

How To

Met Radeon Integer Scaling is het mogelijk graphics van een lage resolutie in een hogere resolutie op je computer weer te geven. En dat terwijl de game in kwestie prima blijft draaien. In dit artikel leggen we uit wat je daarvoor moet doen.

Voordat we kunnen beginnen is het goed om te weten dat je over een AMD-kaart beschikt en dat je de meest recente versie van AMD Radeon Adrenaline Software geïnstalleerd hebt. Je hebt hiervoor tenminste een AMD HD 7000 of later nodig.

Voldoe je aan de eisen? Open dan het programma en ga naar de instellingen die je rechts bovenin ziet staan. Daar staat een kopje waarmee je de display-instellingen regelt. Dit is een plek waar je heel wat functies aantreft. 

De functie die we zoeken is natuurlijk Radeon Integer Scaling. Het kan zijn dat de optie vooralsnog niet ondersteund wordt door je computer, maar dat is met een simpele fix te verhelpen. Je moet namelijk eerst GPU Scaling activeren, dan werkt Integer Scaling ook.

AMD Radeon Integer Scaling

In principe ben je klaar na het doorlopen van de bovenstaande stappen. Maar als je wil dan kun je nog de instellingen induiken van AMD Radeon Integer Scaling. Zo kun je bijvoorbeeld op app- of gameniveau wat instellingen aanpassen, indien nodig.

Maar waarom zou je dit doen? AMD Radeon Integer Scaling is een techniek die oudere games een veel hogere resolutie meegeeft. Het gaat dan om videogames die uitkwamen voor het 4k-tijdperk. Je schaalt de resolutie van die games dus op, waardoor ze er veel mooier uitzien op het moderne display boven je computer. De spellen ogen schoner en scherper dan ooit tevoren.

Dat is niet het enige voordeel, gelukkig. Teksten zijn namelijk ook veel beter leesbaar op moderne monitors. Houd er overigens rekening mee dat de software niet perfect is en dat je tegen problemen kunt aanlopen. Zo kan het gebeuren dat een game alsnog niet de complete ruimte van het scherm benut. AMD doet een hoop, maar kan immers geen wonderen verrichten.

Verder is het zo dat deze techniek ervoor zorgt dat oudere hardware en modernere games beter te combineren zijn. Met Radeon Integer geactiveerd krijg je toegang tot een grafische boost, terwijl dat niet ten koste hoeft te gaan van je prestaties. 

Mocht je dus zo’n grafische kaart hebben van AMD en iets meer uit je systeem willen halen, dan kan Radeon Integer het verschil maken.

0 Reactie(s) op: Zo zet je Radeon Integer aan en maak je retrogames mooier

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.