Zo zorg je dat je Downloads-map sneller geladen wordt

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 november 2016 11:19

How To

Het komt regelmatig voor dat de inhoud van de Downloads-map in Windows 10 niet meteen weergegeven wordt. Hier laten we zien hoe de downloads map sneller geladen kan worden.

Of je nu een snelle SSD hebt of niet, de Downloads-map in Windows 10 wordt vaak traag geladen, waarbij de statusbalk in de Verkenner langzaam van links naar rechts groen wordt. Het kan zo'n 10 seconden duren voordat de inhoud van de map wordt weergegeven. Waar komt dit door? En hoe los je het op? Lees ook: Geef het Windows 10-startmenu een klassieke look met Classic Shell.

Thumbnails

Standaard probeert Windows 10 thumbnails aan te maken voor alle foto's en video's die in deze map staan, ook al zijn de bestanden in de Downloads-map geen foto's of video's. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat Windows niet langer zal proberen om in deze map thumbnails aan te maken, waardoor de inhoud weer snel geladen wordt.

Map optimaliseren

Open de Verkenner en klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar de Downloads map. Klik in het contextmenu op Eigenschappen. Klik op het tabblad Aanpassen en kies in de lijst bij Deze map optimaliseren voor de optie Diversen. Klik op OK om je keuze vast te leggen.

Voortaan gaat Windows ervan uit dat het een map is die allerlei verschillende bestandstypen bevat, waardoor er niet meer nodeloos geprobeerd wordt om thumbnails aan te maken voor bestanden waarvoor dit niet kan.

0 Reactie(s) op: Zo zorg je dat je Downloads-map sneller geladen wordt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.