Anker SoundCore Sport XL – Betaalbare vakantieliefde

Door: lub-snoek | 01 juni 2017 10:26

Review

Anker is al jaren een gerenommeerd bedrijf op het gebied van mobiele gadgets. Vooral in de wereld van powerbanks en opladers is het geesteskind van een groepje werknemers bij Google een grote speler. Kan Anker zijn reputatie ook waarmaken in de wereld van mobiele audio? Wij mochten het aan de tand voelen met de Anker SoundCore Sport XL.

Anker SoundCore Sport XL

Prijs
69,99 euro
Bluetooth
4.1
Waterbestendig
Ja, IP67
Speakers
2 x 8 Watt
Frequentiebereik
20Hz – 20kHz
Batterij
5200mAh
Afmetingen
175x78x43mm
Gewicht
800 gram
Website
www.anker.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Water- en stofbestendig
 • Ingebouwde powerbank
 • Prijs
 • Minpunten
 • Geluid bij hoger volume

Ontwerp

Hoewel de naam een mondvol is, is het ontwerp bijzonder minimalistisch. De hele speaker is mat zwart met knoppen die je alleen ziet en voelt dankzij een reliëf. De stevige en stroeve behuizing voelt bijna militair aan en geeft een enorm stevige indruk, dit wordt versterkt door het gewicht van de speaker.

Een mat zwarte baksteen.

Bovenop het apparaat zitten vijf knoppen die we op veel bluetooth-speakers terugzien. Aan/uit, volume plus en min, afspelen en pauzeren en een bluetooth-knop. Bij het aanzetten van de SoundCore Sport XL gaan drie kleine lampjes branden die de batterijstatus aangeven, en een klein blauw lampje die de bluetooth-verbinding aangeeft. Houd de bluetooth-knop ingedrukt en de speaker gaat zoeken naar een signaal. Open je smartphone en druk op verbinden. Oude verbindingen vergeten? Houd de volume + en volume – knop een paar seconden ingedrukt. Een kind kan de was doen. Het strakke ontwerp met grote knoppen geven de speaker een stug uiterlijk.

Geluid

De SoundCore Sport XL met zijn twee speakers van 8 Watt genoeg volume in huis voor kleinere ruimtes of gezelschappen. Genoeg volume wil helaas niet zeggen dat elk geluid even goed tot zijn recht komt. De subwoofer op de achterkant was veelbelovend en op een lager volume heeft de speaker ook leuk geluid. Niet enorm gedetailleerd, maar daar is de prijs ook naar. Op het moment dat je een ruimte wil vullen met geluid stelt de subwoofer echter teleur en wordt het geluid gewoon kaal. Een dancefeest kun je niet houden met de SoundCore Sport XL, maar voor bijvoorbeeld radio heeft de speaker genoeg volume in huis voor de gemiddelde woonkamer. Leuke bijkomstigheid: je kunt het volgende nummer selecteren door twee keer de afspeelknop in te drukken.

Powerbank

Anker zou Anker niet zijn als er geen powerbank in de SoundCore Sport XL zou zitten. Met een batterij van maar liefst 5200mAh kan de speaker maar liefst 15 uur lang muziek afspelen. De USB-poort aan de achterkant levert 5V = 1A, ideaal om bijvoorbeeld onderweg je telefoon mee op te laden.

Aan de achterkant zit een volwaardige USB-ingang.

Zo’n powerbankfunctie is niet alleen onderweg handig; een Chromecast Audio heeft ook genoeg aan 5V = 1A, waardoor de SoundCore Sport XL ook kan worden gebruikt als draadloze multiroomspeaker voor de achtertuin. Je moet ‘m dan natuurlijk wel iets vaker opladen.

Onderweg

Hoewel de naam het woord ‘Sport’ bevat, is de SoundCore Sport XL meer een allround outdoor speaker. Met het touwtje kun je de speaker weliswaar aan bijvoorbeeld je rugzak bevestigen, maar door het gewicht kan de speaker al snel een last worden tijdens bijvoorbeeld een flinke wandeling. Door de water- en stofbestendigheid kun je de speaker in bijna iedere situatie gebruiken.

Van radio luisteren in de badkamer tot een afspeellijstje aan het strand; in knusse situaties is de SoundCore Sport XL een leuke speaker. Met een prijskaartje van 69,99 euro zijn er maar weinig speakers die op het prijspunt van de SoundCore Sport XL hetzelfde plezier bieden. Liefhebber van bas of hogere volumestanden? Zoek dan even verder.

1 Reactie(s) op: Anker SoundCore Sport XL – Betaalbare vakantieliefde

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 juni 2017 00:52 probeertehelpen
  Ik heb de Flip 4 van JBL. Dat is pas een echt geluidsbeest. Fantastico. Gesprek voeren dus je telefoon opnemen en praten maar. En je kunt ook nog je mobiele telefoon er mee opladen(USB) ook.
  € 130,00 maar dan heb je ook wel echt een beest.
  https://www.youtube.com/watch?v=Uw0SfnupbKw

  Waterdicht en onderdompelen geen probleem. Ideaal op wintersport, strand, tuin, onder het fietsen, op een feestje, noem maar op.

  Hier nummer 1. https://www.youtube.com/watch?v=N-4C020xwN8
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.