AVM Fritz!Dect 210 - Slimme schakelaar voor buiten

Door: Jeroen de Jager | 07 juli 2020 18:57

Review

Slimme schakelaars voor binnen zijn er genoeg, modellen die geschikt zijn voor buiten zijn zeldzaam. Er zijn er wel een aantal beschikbaar, hoog tijd voor een review van de AVM Fritz!Dect 210.

AVM Fritz!Dect 210

Prijs € 57.95,-
Schakelvermogen 3450 Watt (15 A)
Verbruik Maximaal 1,5 Watt (0,4 Watt in stand-by)
Afmetingen (b x d x h) 127 x 65 x 36 mm
Gewicht 207 gram
Meetnauwkeurigheid +/- 100mW (tot 5 Watt), +/- 2% (vanaf 5 Watt)
Overige functies Spatwaterdicht (IP 44), DECT-verbinding, temperatuurmeter
Website https://nl.avm.de
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Eenvoudige koppeling
  • Werkt probleemloos
  • Uitgebreide instelmogelijkheden
  • Minpunten
  • Alleen in combinatie met Fritz!Box

De meeste tijdschakelaars voor de buitenverlichting of vijverpomp zijn erg simpel uitgevoerd. Op vaste tijdstippen schakelen is vaak voldoende en of het nu een uurtje vroeger of later is, maakt niet zoveel uit. Toch raak je verwend met alle handige slimme spullen in huis die je centraal vanaf je smartphone of webpagina op je computer kunt bedienen. Als dat kan, moet dat buiten natuurlijk ook kunnen.

Spatwaterdicht

De AVM Fritz!Dect 210 is de spatwaterdichte variant van de Fritz!Dect 200. Hij is IP44 gecertificeerd dus hij heeft wel wat beschutting nodig. Tegen de muur van het huis of schuurtje bijvoorbeeld. Vol ‘open’ in de tuin zou IP65 vereisen. Qua temperatuur garandeert AVM een vlekkeloze werking tussen -20 en + 40 graden Celsius, voorlopig ruim voldoende voor het Nederlandse klimaat.

Communicatie via DECT

De Fritz!Dect 210 communiceert via DECT en is alleen te gebruiken in combinatie met een Fritz!Box router. Connectie maken is een kwestie van de DECT-knop op beide apparaten indrukken. Voor de Fritz!Box kan dat ook via de beheerinterface en dat is wel zo handig, want ik moest nog een extra instelling aanpassen voordat ze elkaar zagen. Omdat de tuin meestal wat verder van de meterkast ligt waar de router staat, moest ik het volle vermogen van de DECT-radio activeren. Dat kan door in de Fritz!Box de optie ‘Radio Field Strength’ uit te vinken.

Voor optimale ontvangst in de tuin moet de DECT-radio op vol vermogen worden ingesteld.

Handig instellen

De installatie van de Fritz!Dect 210 is heel eenvoudig. Er zijn veel handige instelmogelijkheden voor het schakelen. Je kunt meerdere vaste tijdstippen instellen maar ook, en dat is handig voor verlichting, automatisch laten schakelen rond zonsopgang en -ondergang. Als je je geolocatie ingeeft wordt het tijdstip automatisch aan je locatie aangepast, het hele jaar door. Dus nooit meer die tijdschakelaar omprogrammeren! Daarnaast kun je ook schakelen als het verbruik onder een bepaalde waarde valt en zelfs op geluid. Daar horen hele uitgebreide schakelmogelijkheden bij. En je kunt natuurlijk ook handmatig schakelen via de app of webinterface van je Fritz!Box. Persoonlijk vind ik de integratie met Home Assistant ook heel prettig.

Simpel schakelen via de MyFritz!-app.

Conclusie

Heb je al een Fritz!Box, dan is de Fritz!Dect 210 een zeer veelzijdige en stabiele slimme schakelaar. Heb je nog geen Fritz!Box, dan wordt het een prijzige en (te) forse ingreep op je thuisnetwerk.

0 Reactie(s) op: AVM Fritz!Dect 210 - Slimme schakelaar voor buiten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.