Bitdefender Internet Security 2018 - Drietrapsraket

Door: Edmond Varwijk | 07 augustus 2017 13:05

Review

Bitdefender Internet Security 2018 heeft een verbeterde firewall en anti-ransomware en beveiligt afhankelijk van de versie die je koopt, ook Mac, iOS en Android. Toch is dit de laatste grote nieuwe versie van de beveiligingssuite.

Bitdefender Internet Security 2018

Prijs:
Vanaf €39,99 tot €99,99 per jaar
Taal:
Nederlands
OS:
Windows (7 en ouder), Mac/iOS/Android (alleen Total Security)
Website:
bitdefender.nl
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Goede prestaties antimalware
  • Ransomware-bescherming
  • Privacy Control
  • Centraal beheer via portal
  • Minpunten
  • SafePay
  • Geen vpn/back-up

In de laatste test van AV-Test behaalt Bitdefender Internet Security opnieuw maximale scores op bescherming en prestaties en zit alleen de bruikbaarheid daar net onder. Volgens AV-Test is de vertraging bij het openen van bekende websites bij Bitdefender net even groter dan bij de concurrenten. Of je dat echt merkt zal afhankelijk zijn van de snelheid van de pc. Storender is dan Safepay, de sandboxed browser voor veiliger online betalen en bankieren. Deze werkt nog altijd alleen full-screen waardoor bijvoorbeeld informatie in een e-mail die nodig is voor de betaling, uit beeld verdwijnt. Wel kun je nu makkelijker tussen Safepay en de standaard desktop wisselen en ook is het mogelijk gegevens via het klembord uit te wisselen.

Firewall en anti-ransomware

De belangrijkste innovatie in Bitdefender 2018 is de anti-ransomware. Advanced Threat Defense controleert programma’s en services en grijpt in als deze afwijkend gedrag vertonen dat een bedreiging vormt voor de gegevens op de pc. Daarnaast is er Safe Files dat de gegevens in een aantal, zelf te bepalen mappen beschermt tegen versleuteling. De Mac-versie doet dit bijvoorbeeld ook met de Time Machine back-ups. Andere nieuwe onderdelen zijn de Webcam-beveiliging die spionage via de webcam tegenhoudt en Account Privacy dat elke drie dagen controleert of het mailadres van de gebruiker voorkomt in lijsten met gehackte gebruikersaccount.

In de strijd tegen ransomware beschermt Bitdefender de bestanden in de eigen mappen tegen onverwachte wijzigingen.

Waar veel concurrenten de Windows Firewall omarmen, vernieuwd Bitdefender haar firewall juist. Volgens Loredana Ninov, product manager bij Bitdefender, kan het bedrijf alleen door alle onderdelen van het beveiligingsbouwwerk zelf te beheren en optimaliseren, maximale beveiliging bieden. Een valide argument. Ten opzicht van de concurrentie ontbreken bij Bitdefender ook in de meest uitgebreide Total Security, back-up en VPN. Zeker de laatste is een gemis omdat hiervoor niet automatisch een gratis alternatief bestaat op Windows, Mac, iOS én Android.

Conclusie

Er zijn drie versies van Bitdefender 2018: Antivirus Plus, Internet Security en Total Security. Elke versie is verkrijgbaar voor een of meer apparaten en met een of meer jaren updates. Met deze 2018-versies stopt Bitdefender met elk jaar één grote nieuwe versie van haar beveiligingsproducten uit te brengen. Het bedrijf wil continu en waar nodig vernieuwen, precies zoals de bad guys doen. Voorlopig hebben die laatste met Bitdefender een capabele tegenstander tegenover zich.

0 Reactie(s) op: Bitdefender Internet Security 2018 - Drietrapsraket

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.