De 10 beste Android-apps van september

Door: Joris Peterse | 14 september 2016 14:33

Review

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van september!

Duo

Google heeft de boot nogal gemist als het aankomt op (video-)chats. Hangouts wist totaal niet aan te slaan, terwijl concurrenten Facebook (WhatsApp, Facebook Messenger) en Microsoft (Skype) niet stil zitten. Google lanceert daarom Duo, en komt later met de slimme messenger Allo. Duo is het Skype-alternatief van Google en blinkt uit in zijn eenvoud. De eenvoud zit ‘m echter niet bij de eerste opstart. De dienst moet perse gekoppeld worden aan je telefoonnummer. Daarna werkt alles kinderlijk eenvoudig. Je ziet een lijst van je contactpersonen die ook met hun nummer zijn aangemeld. Met een tik kun je een videoconversatie starten. Met de functie ‘aankloppen’ kun je alvast een live videootje van jezelf laten zien voordat er opgenomen wordt, maar dit kun je ook uitzetten. Lees ook: De 10 beste Android-apps van augustus.

Snap Swipe Drawer

Android widgets zijn heel handig, maar het is wel een beetje jammer dat je ze alleen op je startschermen kwijt kunt. Met Snap Swipe Drawer krijg je ook de mogelijkheid om ze in je notificatiepaneel te plaatsen. Wanneer je de app start kun je alle widgets toevoegen die je graag in het notificatiepaneel plaatst, ze werken allemaal. Het notificatiepaneel krijg je op je toestel te zien als je vanaf de bovenrand naar beneden veegt. Doe je dat aan de rechterbovenzijde, dan krijg je je gekozen widgets te zien. Doe je hetzelfde vanaf de linkerbovenzijde, dan verschijnen de notificaties, zoals je dat gewend bent.

Alt-C

Je gebruikt de snelkoppeling ctrl+c (en ctrl+v) wellicht dagelijks om snel teksten en bestanden te kopiëren en plakken in Windows. Met Alt-C kun je juist naar je Android kopiëren. Althans, als je de app en het Windows- of OS X tooltje installeert. Wanneer je tekst selecteert en alt+c indrukt, kopieert deze meteen naar de app op je Android. Andersom werkt het natuurlijk ook. Alles wat je kopieert krijg je overzichtelijk in de app en Windows-tool te zien, zodat je de gekopieerde tekstjes later nogmaals kunt gebruiken. Helaas is het niet mogelijk om andere zaken te kopiëren, zoals bestanden en plaatjes.

Plus Messenger

Er zijn genoeg redenen te bedenken om een alternatief te gebruiken voor WhatsApp. Vooral nadat Facebook nu heeft besloten gegevens tussen het sociale netwerk en WhatsApp te delen. Het beste ben je af met Signal. Maar Telegram is een ander alternatief, dat behoorlijk open is. Plus Messenger maakt hier handig gebruik van. Plus Messenger biedt allerlei personalisatie-mogelijkheden, met thema’s en kleuren, maar je kunt alles tot in de kleinste details aanpassen. Maar er zijn ook privacy-opties aanwezig, om bijvoorbeeld je nummer af te schermen. Voor iedere Telegram-gebruiker is Plus Messenger het uitproberen eens waard.

Photomath - Camera Calculator

Vergeet rekenmachines. Photomath maakt het je nóg eenvoudiger om rekenopgaves op te lossen. Wanneer je de app start en de camera richt op een rekensom, krijg je direct de oplossing in beeld. Photomath herkent namelijk de cijfers en tekens, waarna de ingebouwde calculator de oplossing geeft. Helaas is het niet mogelijk om handgeschreven opgaves op te lossen met de app. Desondanks dat is het een ideale app voor tijdens lessen of wanneer je tijdens je werk snel calculaties moet uitrekenen.

TimeTune Schedule Planner

Heb je wel eens het gevoel constant druk te zijn, maar nooit af krijgt dat je wilt? TimeTune Schedule Planner is een handige app die je meer inzicht biedt in je dagbesteding en routines en maakt het op deze manier makkelijker om afspraken en taken in te plannen. Maar je kunt er ook eenvoudig herinneringen mee instellen en statistieken mee bekijken, om inzicht te krijgen hoe veel tijd je bijvoorbeeld wekelijks kwijt bent aan klusjes.

Phonograph Music Player

De Play Store staat vol met fantastische muziekspelers, Phonograph Music Player is daar een van. Vooral als je muziekbestanden op je Android hebt, dan is deze app de moeite waard. Muziek wordt netjes gesorteerd en grafisch weergegeven en de stijl van de app past helemaal bij Android. De app werkt razendsnel en heeft alle basisfunctionaliteit van een goede muziekspeler aan boord, zoals een equalizer, favorieten, slaaptimer en afspeellijst. Het enige wat je nog nodig hebt is muziek op je toestel.

Inputting Plus

Met de app Inputting Plus heb je een soort typegeschiedenis voorhanden. In een overzichtje kun je de geschiedenis van de ingevoerde teksten terughalen. Dat is handig, want deze tekstjes kun je gelijk delen of kopiëren. Maar ook in een notificatie kun je de tekst meteen zien en bewerken voor hergebruik. Het maakt niet uit in welke app je de tekst invoert. In de app is ook een kalendertje aanwezig om eerder ingevoerde tekst terug te halen en eventueel beveilig je de app met een pincode en door wachtwoorden niet op te slaan.

Swiftley Switch

Vooral op Android-smartphones is Swiftley Switch een handige app. Aan de rechterzijkant verschijnt een dun gekleurd vakje, wanneer je dit vakje naar links veegt krijg je een overzicht van de meest recente apps en zie je ook meteen de datum en resterend accupercentage in een overlayscherm. Als je je smartphone met één hand vasthoudt kun je op deze manier dus makkelijk schakelen. Maar er is meer mogelijk dan alleen schakelen tussen recente apps. Zo kun je ook instellingen en app- of menusnelkoppelingen plaatsen. De betaalde variant (€ 2,09) biedt wat extra instelmogelijkheden en een tweede vakje.

aCalendar

De kalender-app van aCalendar is niet de mooiste, maar is wel heel praktisch. De app geeft heel duidelijk weer hoe je maand, dag of week er qua afspraken, verjaardagen, feestdagen en gebeurtenissen uit ziet en doet dat van alle accounts op je toestel. Je Google-agenda, maar desgewenst ook je zakelijke. Je veegt eenvoudig van dag- naar week- en maandweergave. De widgets zijn echter geen grote verbetering ten opzichte van de standaard Google Agenda-app.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android-apps van september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.